Σε άψογη αγωνιστική κατάσταση ο κολυμβητής ΑμεΑ Νικόλαος Κοντού! Ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας, ο οποίος είχε παρευρεθεί και παλαιότερα στο σχολείο μας και συνομίλησε με μαθητές μας, σημείωσε μια εξαιρετική επίδοση στο Διεθνές Μίτινγκ της σειράς «World Series Para Swimming Championship», που διεξήχθη στο Λινιάνο της Ιταλίας.

 

Ο Ροδίτης αθλητής και απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας κατάφερε να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ για την κολυμβητική χρονιά του 2024 στα 100μ. ύπτιο και επιβεβαίωσε ξανά τα όρια για τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή του την εμφάνιση βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως στο «World Para Swimming Rankings Official World Rankings 2024» της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στο ταξίδι αυτό, επίσης, ο Νικόλαος Κοντού, πέρασε από προγραμματισμένη αξιολόγηση (Classification), διαδικασία που χρειάζεται ανά κάποια χρόνια στους αθλητές, για να επιβεβαιώνουν ότι έχουν τοποθετηθεί στη σωστή κατηγορία βάσει της αναπηρίας τους.

Ο Ροδίτης πρωταθλητής παρέμεινε στην κατηγορία S1 και έτσι είναι έτοιμος για το Παρίσι και ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο.

Επόμενη «στάση» το «Madeira 2024 Para Swimming European Open Championships», που θα διεξαχθεί στις 18-28 Απριλίου στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, ως μέλος της εθνικής αποστολής της Ελλάδας.

Όπως είχαμε διαπιστώσει και από τη συνάντηση στο σχολείο μας, ο καθημερινός αγώνας του Νίκου και της συζύγου του Ανθής είναι για όλους μας μία ζωντανή μαρτυρία ενός πανίσχυρου αξιακού συστήματος, που το υπηρετούν με υποδειγματική για όλους μας δύναμη ψυχής. Η ζωή αξίζει περισσότερο όταν, μέσα από τις ανατροπές της, μπορείς να την αναδεικνύεις και να την ομορφαίνεις!

Πηγή: Νέο ατομικό ρεκόρ από τον Ροδίτη πρωταθλητή κολύμβησης ΑμεΑ, Νικόλαο Κοντού, στην Ιταλία! | Η ΡΟΔΙΑΚΗ (rodiaki.gr)