Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Πατσαρός ήταν προσκεκλημένος του σχολείου μας και κατέγραψε τις εντυπώσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκα τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στο νησί της Ρόδου (είναι πιο όμορφη την άνοιξη) και συνάντησα δύο τμήματα της τρίτης και δύο τμήματα της τετάρτης δημοτικού.

Τα παιδιά γνώριζαν τον Αρίφ, καθώς είχαν ήδη διαβάσει «Το κουτί» και είχαν περιπλανηθεί σε όλες τις γωνιές του βιβλίου. Εμπνεύστηκαν από την ιστορία και δημιούργησαν μια πολύ πρωτότυπη Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα τις πτυχές του σχολικού εκφοβισμού

Κάτω από κάθε φωτογραφία, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα, σκανάροντας το αντίστοιχο QR code, να ακούσει μια διαφορετική ιστορία ηχογραφημένη από τα παιδιά.

Δραματοποίησαν τη διαδρομή του Αρίφ από το πρώτο όνειρο μέχρι το τελευταίο, τον έφεραν στα φιλόξενα χέρια του Ρασίντ, παίζοντας ένα θεατρικό με ζηλευτή εκφραστικότητα. Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, έγραψαν στίχους και με τη βοήθεια του δασκάλου της μουσικής, δημιούργησαν το τραγούδι: «Εμένα με νοιάζει», το οποίο με συγκίνησε ιδιαίτερα.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη καθοδήγηση του σχολείου και φυσικά των εκπαιδευτικών που αγαπούν τη λογοτεχνία και την εντάσσουν δημιουργικά στο σχολικό πρόγραμμα με ευφάνταστες δράσεις!