Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» τίμησαν την επέτειο της 7ης Μαρτίου του 1948 με μια αφιερωματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Επιμέλεια: Αμαλία-Μαρία Παναγοπούλου, Εκπαιδευτικός

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν έως την ημέρα της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μέσα από θεατρικές αφηγήσεις ξετυλίχθηκε η ιστορία του τόπου μας και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παραδοσιακή φορεσιά των Δωδεκανησίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο «Σύλλογος Γυναικών Παστίδας», καθώς μέλη του συλλόγου φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Μια εκδήλωση γεμάτη μνήμες του παρελθόντος και συγκινητικές στιγμές υπενθυμίζοντας στο κοινό τις ρίζες μας και την παράδοση του τόπου μας.

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού με την απόδοση των τραγουδιών «Πέρα στους πέρα κάμπους», «Η γαλάζια θάλασσα», υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Χατζή, εκπαιδευτικού Μουσικής του Σχολείου.

Τέλος, η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία της εκδήλωσης βασίστηκε σε ιδέες των μαθητριών και μαθητών των τάξεων Γ’ Δημοτικού, μέσα από τη δημιουργική διδασκαλία των Τεχνών, υπό την καθοδήγηση της κ. Ρένας Ορφανού, εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής και Τεχνών.