Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας απόλαυσαν μια αξέχαστη εκδρομή στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου, έναν προορισμό που συνδυάζει φύση, ιστορία και διασκέδαση. Με παιχνίδια παντομίμας, πεζοπορία στο μονοπάτι Προφήτη Ηλία-Σαλάκου, νόστιμο φαγητό και επίσκεψη στην εντυπωσιακή villa De Vecchi, η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Επιμέλεια: Μαρία Τόλη, Μαθηματικός

Το μαγευτικό ταξίδι ξεκίνησε από την Παρασκευή με μία εκπαιδευτική δράση στη Σάλακο, όπου τα παιδιά μπόρεσαν να καλλιεργήσουν δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας καθώς και να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς και της μετάδοσης γνώσεων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου ανέλαβαν την παρουσίαση 21 λογοτεχνικών βιβλίων, κατάλληλων για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Ακολούθησε η πεζοπορία στο μονοπάτι Προφήτη Ηλία-Σαλάκου, μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν την εκπληκτική φύση της περιοχής. Με τα πέτρινα μονοπάτια και την πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, τα παιδιά απόλαυσαν την αίσθηση της ελευθερίας και της περιπέτειας καθώς προχωρούσαν προς τον προορισμό τους.

Μετά την εντυπωσιακή περιπέτεια στα μονοπάτια, οι μαθητές ανακάλυψαν την αυθεντική γεύση της τοπικής κουζίνας με ένα γεύμα που συνδύασε τις παραδοσιακές συνταγές με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Με φρέσκα υλικά και γεύσεις που αναδείκνυαν τη γενναιοδωρία της φύσης, το φαγητό ήταν μια απόλαυση για τις αισθήσεις και την ψυχή.

Το κύριο ύψωμα της εκδρομής ήταν η επίσκεψη στην εντυπωσιακή villa De Vecchi, ένα ιστορικό αξιοθέατο υπέροχης αρχιτεκτονικής αλλά και μεγάλης ιστορικής αξίας.

Η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, κκ. Κοντουδάκη Ματίνα, Τόλη Μαρία και Χατζημιχάλη Μάριο, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις! Η παραμονή μας έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Έλαφος» και ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσακίρη Τσαμπίκα για την εξαιρετική φιλοξενία και τη βοήθειά της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας!