Πώς μπορεί μια δράση να προσφέρει στις μαθήτριες και στους μαθητές πολύτιμη εμπειρία, να τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας καθώς και να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς και της μετάδοσης γνώσεων; Ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ σχολείων διαφορετικών βαθμίδων που επιβεβαιώνει τη δύναμη της λογοτεχνίας να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να καλλιεργεί την αγάπη για το διάβασμα.

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογος

Μια ενδιαφέρουσα δράση βιβλιοπαρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Σαλάκου, με πρωταγωνιστές μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου μας.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές του Γυμνασίου ανέλαβαν την παρουσίαση 21 λογοτεχνικών βιβλίων, κατάλληλων για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Με μεράκι και ενθουσιασμό, οι μαθητές προετοίμασαν τις παρουσιάσεις τους, φροντίζοντας να καλύψουν μια ποικιλία θεμάτων και συγγραφέων.

Χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, αφηγήσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες, κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών και να τους μυήσουν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Η δράση αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους μαθητές του Δημοτικού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα βιβλία, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη λογοτεχνίας και να θέσουν ερωτήσεις στους παρουσιαστές.

Παράλληλα, οι μαθητές του Γυμνασίου απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία, καλλιέργησαν δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας, και βίωσαν τη χαρά της προσφοράς και της μετάδοσης γνώσεων.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ σχολείων διαφορετικών βαθμίδων, και επιβεβαιώνει τη δύναμη της λογοτεχνίας να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να καλλιεργεί την αγάπη για το διάβασμα.