Μέσα από ποιες δραστηριότητες, οι μαθητές μας αναπτύσσουν κριτική σκέψη και προβληματισμό, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους; Η Ημέρα Μαθηματικών αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική εκφραστικότητα και συνεργασία!

Επιμέλεια: Ομάδα Μαθηματικών

 

Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του αριθμού π, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσέγγισαν τα Μαθηματικά με έναν διαφορετικό τρόπο!

Συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με πραγματικά προβλήματα και μαθηματικά παιχνίδια. Τα πραγματικά προβλήματα είχαν σχέση με τις διατροφικές συνήθειες, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την κλιματική αλλαγή. Εργάστηκαν σε ομάδες και κατανόησαν πώς τα μαθηματικά βοηθούν στην επίλυσή των προβλημάτων αυτών. Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους οι ίδιοι στις συμμαθήτριες και στους συμμαθητές τους.

Η Ημέρα Μαθηματικών αναδεικνύει τη σημασία των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή και την τεχνολογία. Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δράσεις, οι μαθητές δημιούργησαν, εξερεύνησαν και ενδυνάμωσαν τις δεξιότητές τους. Από παιχνίδια μέχρι παρουσιάσεις, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να συνεργαστούν και να επιτύχουν μαζί.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές μας αναπτύσσουν κριτική σκέψη και προβληματισμό, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Η Ημέρα Μαθηματικών αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική εκφραστικότητα και συνεργασία!

Φωτογραφίες