Μία είναι η κυρά που δουλεύει ρυθμικά. Εάν κάτι όμως την τρομάξει, τον ρυθμό πού θα τον φτάσει; Τι είναι; Μα, φυσικά, η καρδιά!

Επιμέλεια: Καλλιόπη Στρατήγη, Εκπαιδευτικός

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στην ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ Ζην / Υγεία: Γνωρίζω το σώμα μου, αυτομέριμνα, σεξουαλική αγωγή», τα παιδιά του Νηπιαγωγείου γνώρισαν καλύτερα το σώμα τους καθώς και τα όργανα αλλά και τα μέρη του σκελετού τους.

Σε συνέχεια της προηγούμενης θεματικής η οποία αφορούσε τη σωστή και υγιεινή διατροφή, αυτή την εβδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με σκοπό τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας να γνωρίσουν καλύτερα τα μέρη του σώματός τους και το πόσο σημαντική είναι η αυτομέριμνα και η πρόληψη για την υγεία.

Τα παιδιά επεξεργάστηκαν όλες τις νέες πληροφορίες και αξιολόγησαν βιωματικά το σώμα τους, έμαθαν για τα όργανα που βοηθούν στην ομαλή του λειτουργία του, όπως και για τις αρθρώσεις και τα κόκαλα που έχει το κάθε ανθρώπινο σώμα.  Επίσης, μέσα από το βιβλίο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Κίκο», υπενθυμίσαμε τον κανόνα του εσωρούχου και αναφερθήκαμε σε καλά και κακά μυστικά με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση ώστε να δημιουργηθεί ο δρόμος που θα οδηγήσει τους νέους σε υγιείς και υπεύθυνες αποφάσεις.

Στο νηπιαγωγείο μας, επίσης, είχαμε έναν εκλεκτό καλεσμένο. Μας επισκέφτηκε ο κύριος Θεόδωρος Χαβιάτσος, καρδιολόγος, ο οποίος μάς έμαθε πολλά πράγματα για την καρδιά μας και μας έδειξε πώς είναι μια επίσκεψη στον καρδιολόγο. Κάποια παιδιά έγιναν ασθενείς και άλλα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον χτύπο της καρδιάς των συμμαθητών τους.

Γεμάτοι νέες εμπειρίες και πολλές νέες γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα και τις ανάγκες του, πλέον είμαστε έτοιμοι να φροντίσουμε το σώμα μας όπως του αξίζει!