Ολοκληρώθηκε ο σχολικός γύρος της φετινής Οικονομικής Ολυμπιάδας, στον οποίο προκρίθηκαν ο Νισυρίου Γιάννης, μαθητής της Α’ Λυκείου, και η Παπαβασιλείου Μαρία, μαθήτρια της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Καθηγήτρια Οικονομικών

 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

  • Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για την οικονομική επιστήμη.
  • Τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση μιας νέας γενιάς ταλαντούχων μελλοντικών οικονομολόγων.
  • Τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με καταξιωμένους και έγκριτους οικονομολόγους.
  • Τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης με ειδικό ενδιαφέρον στον οικονομικό αλφαβητισμό.
  • Τον εντοπισμό πεδίων βελτίωσης της διδασκαλίας των αρχών της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην α’ φάση του φετινού διαγωνισμού συμμετείχαν 3.672 παιδιά από 206 σχολεία. Ο περιφερειακός γύρος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διεξαχθεί την εβδομάδα 22-26 Απριλίου με το ίδιο σύστημα που διεξήχθη ο σχολικός γύρος.

Συγχαίρουμε τον Γιάννη και τη Μαρία για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση και τους ευχόμαστε καλή τύχη στη συνέχεια του Διαγωνισμού!