Η συγγραφέας Άλκηστη Χαλικιά*, στο νέο της βιβλίο ξεφεύγει από τη μικρή φόρμα και μας παρουσιάζει μια ιστορία μεγάλου μήκους!

Επιμέλεια: Γιώργος Ξανθόπουλος, Καθηγητής Μουσικής – Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον»

 

Ο Άγγελος, μετακομίζει με τους γονείς του σε ένα ορεινό χωριό μακριά από την πόλη.

Εκεί, ανακαλύπτει ένα σχολείο διαφορετικό, εξερευνά τη φύση και κάνει νέους φίλους.

Η ζωή στο βουνό είναι κάπως σαν «διακοπές ρεύματος», συναρπαστική!

Την έκδοση εικονογραφεί η Μάρια Μπαχά, και τη συνοδεύει μουσικό CD με δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά, μουσική της Μέλπως Χαλκουτσάκη και του Πέτρου Σταμέλου.

Το τραγούδι «στο Καταφύγιο» αντικαθιστά τον ήχο του κουδουνιού, καλώντας όλους -μαθητές και καθηγητές, να περάσουν ξέγνοιαστες και χαρούμενες στιγμές:

Στο Καταφύγιο, στο Καταφύγιο

περνάμε τόσο ωραία στο

Καταφύγιο, στο Καταφύγιο

το γέλιο έχει παρέα!

*Η Άλκηστη Χαλικιά σπούδασε Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Μουσειολογία στο Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία της «Το κουτί του Σιλάν» (2017), «Τα παπούτσια των άλλων» (2019) και «Ένα σχολείο ταρακουνημένο» (2021).

Το 2011 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, με το βιβλίο της Στο πάρκο με τα ζώα (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).