Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν  στην «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» και στο «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 στις εγκαταστάσεις τους.

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» αποτελεί μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους των Εκπαιδευτηρίων.

Κάθε χρόνο, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποιούν την εξαιρετική αυτή εκδήλωση που φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες. Είναι μια μέρα γεμάτη δράση και δημιουργικότητα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στο κοινό. Όσοι παραστείτε στην εκδήλωση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, στις δραστηριότητες των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και στις ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει οι μαθήτριες και οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και άλλη μια ξεχωριστή εκδήλωση, «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Ο εκπληκτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας  ζωντανεύει σε ένα ευφάνταστο μονοπάτι. Ανακαλύψτε ένα Μονοπάτι όπου οι ιστορίες ταξιδεύουν και σας καλούν συνοδοιπόρους τους σε μοναδικές περιπέτειες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.

Πλήθος δραστηριοτήτων με πολλές εκπλήξεις περιμένουν και φέτος τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Μονοπατιού.

Ειδικότερα, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη. Η συγγραφέας θα υποδεχθεί τους μικρούς αναγνώστες και μαζί της θα ανακαλύψουν τα βιβλία της. Τα παιδιά θα συναντήσουν τη Μαρίνα Γιώτη παρέα με τα κίτρινα, γελαστά, χνουδωτά Φλαφ της Ευτυχίας από το βιβλίο «Τα φλαφ της Ευτυχίας». Επίσης, θα ταξιδέψουν στο «Νησί του Ποτέ-Ποτέ» για ένα πραγματικά διασκεδαστικό «book party»! Το Γέτι, αυτό το μαγικό πλασματάκι, θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια τους για να τους θυμίσει ή άλλοτε να τους μάθει από την αρχή, τη δύναμη του «ακόμη». Και τέλος, ο Μίλτος και η Μελίνα από το βιβλίο «Το Κάτι τι;» καλούν τα παιδιά να εξερευνήσουν τη Μελισσούπολη και να τους βοηθήσουν να σώσουν την κυψέλη.

Οι εμπνευσμένοι σταθμοί συνδυάζουν το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, ενώ γνωστοί ήρωες και συγγραφείς ζωντανεύουν σε κάθε στροφή του Μονοπατιού. «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους «να ταξιδέψουν» με αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία, να βρεθούν στο νησί Ποτέ-Ποτέ και να προσπαθήσουν να σώσουν το περιβάλλον, να ανακαλύψουν γρίφους παρέα με τις αγαπημένες τους ηρωίδες, τη Λήδα και την Ηρώ, να βοηθήσουν τα μελισσάκια Μίλτο και Μελίνα και τόσες άλλες εκπλήξεις που θα φανερώσουν τη μαγεία των βιβλίων.

Στον χώρο του σχολείου θα υπάρχει πλούσια έκθεση βιβλίου με μαγικές ιστορίες και αγαπησιάρικα παραμύθια για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να «Διασχίσει τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας», σύμφωνα με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024.

Επιπλέον, από το «Χαμόγελο του παιδιού», θα υπάρχει ένα ειδικό περίπτερο όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε λαμπάδες και πασχαλινά δωράκια, στηρίζοντας έτσι μια σημαντική κοινωνική προσπάθεια.

Το Ραδιόφωνο «Λυχνάρι» θα εκπέμπει ζωντανά από τον προαύλιο χώρο του σχολείου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα  να δώσουν συνεντεύξεις.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν από τις 13:00 έως τις 14:00 στα γήπεδα των Εκπαιδευτηρίων. Ψυχαγωγηθείτε και αθληθείτε με τα παιδιά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» θα σας χαρίσουν για άλλη μια φορά μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Ελάτε να ανακαλύψετε το πάθος μας για τη γνώση και τη δημιουργία!

Είσοδος Ελεύθερη.