Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Smashed Online, μέσα από το οποίο εμβάθυναν και προβληματίστηκαν περισσότερο για τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε αντίστοιχες συμπεριφορές ταυτόχρονα με το κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο που επιφέρουν οι αποφάσεις και επιλογές τους.

 

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Smashed Online, αφιερωμένο σε παιδιά μεταξύ 13 και 17 ετών, αφορά στην καταπολέμηση της κατάχρησης αλκοόλ και την ευαισθητοποίηση των νέων γενιών γύρω από το ζήτημα.

Φρέσκο, πρωτότυπο και διασκεδαστικό, το Smashed κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, την ίδια στιγμή που πραγματεύτηκε δύσκολα αλλά ζωτικά θέματα για την περίοδο της εφηβείας, όπως είναι η πίεση συνομηλίκων, ο τρόπος λήψης αποφάσεων, η σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για μια ψηφιακή διαδρομή, όπου σε διάστημα μια ώρας, οι μαθήτριες και οι μαθητές ακολούθησαν τις ζωές τριών εφήβων που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Μέσα από τον διάλογο με τους ήρωες και τον συντονιστή, οι μαθητές/τριες ταυτίστηκαν, εμβάθυναν και προβληματίστηκαν περισσότερο για τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε αντίστοιχες συμπεριφορές ταυτόχρονα με το κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο που επιφέρουν οι αποφάσεις και επιλογές τους.

Τους δώδεκα μήνες υλοποίησης του στην Ελλάδα, έχουν εμπλακεί 117 σχολεία, 236 εκπαιδευτικοί ενώ 4.597 μαθητές και μαθήτριες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα.

 

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab