Ποια είναι για εσάς η πιο «στρογγυλή» λέξη του κόσμου; Τι θα γίνει όταν σκάσει η δική σας «σαπουνόφουσκα»; Τελικά, μπορούμε να τυλίξουμε την πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου και να την κάνουμε δώρο; Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού του σχολείου μας, ενθουσιασμένα από την «Πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου» γνώρισαν από κοντά τη συγγραφέα της, κ. Λίνα Μουσιώνη!

Επιμέλεια: Νεφέλη Δημητροπούλου & Τσαμπίκα Συκοφύλλου, Εκπαιδευτικοί

Αυτά ήταν μερικά ερωτήματα που ξύπνησαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των μικρών αναγνωστών. Τα παιδιά, αφού διάβασαν το βιβλίο «Η πιο στρογγυλή λέξη του κόσμου», έγιναν και εκείνα μέρος της, καθώς ξεκίνησαν να συζητούν και να σκέφτονται ό,τι στρογγυλό υπάρχει γύρω τους. Οι ιδέες «έπεφταν βροχή», ώσπου ένιωσαν και τα ίδια να στρογγυλεύουν και όπως η Χλόη, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, βρέθηκαν μέσα στη δική τους αόρατη σαπουνόφουσκα.

Με τόσες ιδέες, η σαπουνόφουσκά τους δεν άντεξε και «έσκασε». Αμέσως, όσα εμφανίστηκαν αποτυπώθηκαν σε χαρτί με χρώματα και φαντασία. Τη σκυτάλη πήραν οι λέξεις, καθώς οι μικροί συγγραφείς αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε χαρτί, με τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής, ενώ ετοίμασαν και το δικό τους βίντεο, στο οποίο αποκαλύπτουν τι μπορεί να κρύβει η μοναδική σαπουνόφουσκα του κάθε παιδιού.

Στη διαδικτυακή συνάντηση που ακολούθησε με τη συγγραφέα του βιβλίου, Λίνα Μουσιώνη, τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια, της πήραν συνέντευξη, αποκομίζοντας ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τη συγγραφική της πορεία. Στο τέλος, ολοκλήρωσαν την δράση τους παίζοντας με σαπουνόφουσκες και ανυπομονώντας για το επόμενο αναγνωστικό τους «ταξίδι».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…
 
Η Λίνα Μουσιώνη γεννήθηκε το 1967 στη Λάρισα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη μελέτη του Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1991 έως το 2009 εργάστηκε ως επιμελήτρια σε μουσείο, έχοντας παράλληλα την ευθύνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του. Έχει επιμεληθεί και εκπονήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον νεοελληνικό πολιτισμό (τέχνες, τεχνικές, εθιμικός κύκλος), φορητό εκπαιδευτικό υλικό (μουσειοσκευές και φακέλους δραστηριοτήτων) και εκπαιδευτικές εκδόσεις. Είναι οργανωτικό στέλεχος της Νουτοπίας (μη κερδοσκοπικού φορέα για την αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών) και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.