Ας μην ξεχνάμε πως τις γιορτές τις φτιάχνει «το μοιράζομαι», «το νιώθω», «το ανταλλάσσω»! Ας ρωτήσουμε τα παιδιά… αυτά ξέρουν!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Η εβδομάδα που πέρασε στο νηπιαγωγείο μας, ήταν γεμάτη με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και νέες γνώσεις! Ξεκινήσαμε προσεγγίζοντας το θέμα της διατροφής. Πώς θα «φορτίσουμε» τον οργανισμό μας με την απαραίτητη ενέργεια; Πώς θα έχουμε δυνατό σώμα, αλλά και δυνατό μυαλό; Ποιες τροφές πρέπει να τρώμε συχνά και ποιες λιγότερο συχνά; Πυραμίδες διατροφής φτιάχτηκαν, τροφές ομαδοποιήθηκαν και η ζήτηση για σαλάτα κατά το μεσημεριανό μας γεύμα αυξήθηκε!

Συνεχίσαμε την εβδομάδα με τα ήθη και έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, τα σαρακοστιανά φαγητά, την κατασκευή της δικής μας «κυρά Σαρακοστής» με αλεύρι και νερό, όπως «τότε»… Συμφωνήσαμε πως θα κάνουμε το δικό μας σαρακοστιανό πικ νικ! Πήγαμε όλοι μαζί σούπερ μάρκετ, εφοδιαστήκαμε με τα απαραίτητα και φάγαμε παρέα!

Τέλος, κάναμε μια βουτιά στον κόσμο των χαρταετών. Μάθαμε για την ιστορία τους, πώς κατασκευάζονται και πώς πετούν. Φτιάξαμε τους δικούς μας χαρταετούς, τους στολίσαμε και βγήκαμε στην αυλή για να τους πετάξουμε.

Αυτά από εμάς… Και ας μην ξεχνάμε πως τις γιορτές τις φτιάχνει «το μοιράζομαι», «το νιώθω», «το ανταλλάσσω»! Ας ρωτήσουμε τα παιδιά… αυτά ξέρουν!

Καλή Σαρακοστή από τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού!