Ρόδος, 9 Μαρτίου 2024 – Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία τη θεματική συνάντηση «Το Γυμνάσιο της Νέας Εποχής», στο αμφιθέατρο «DELPHI» του ξενοδοχείου RODOS PALACE, συγκεντρώνοντας σχεδόν 400 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολλές οικογένειες από την ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου.

Η εκδήλωση ήταν μέρος των δρώμενων του «The Greek Festival» και επικεντρώθηκε στον επαναπροσδιορισμό των πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης στην ψηφιακή εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης. Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ανήκουν στην ελίτ κατηγορία των Microsoft Showcase Schools, μια παγκόσμια διάκριση που απονέμεται σε ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως, για την ηγετική τους θέση στην εκπαιδευτική καινοτομία και την αφοσίωσή τους στην προετοιμασία των μαθητών για τον κόσμο του 21ου αιώνα.

Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω πέντε εισηγήσεις:

«Ο Αναβαθμισμένος Ρόλος των Εκπαιδευτικών στο Σχολείο της Ψηφιακής Εποχής»: Ελευθερία (Ρίτα) Πικρού – Μωραϊτάκη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία/Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος.

«Εκπαίδευση 2.0: Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης»: Κώστας Καρπούζης, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Μοντέλο διδασκαλίας One to One Devices and Learning»: Μάριος Χατζημιχάλης, Διευθυντής Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Καθηγητής Πληροφορικής, Microsoft Certified Educator (MCE).

«Προετοιμάζοντας μια γενιά να αναπτύξει τις δεξιότητες του μέλλοντος: προτάσεις και προγράμματα από τη Microsoft στην Εκπαίδευση»: Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Microsoft Education Greece, Cyprus, Malta and Adriatics.

«Το σχολείο της Νέας Εποχής»:  Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Την εκδήλωση και τους εισηγητές παρουσίασαν ο Βλάσης Τσίννας, Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και η Ελένη Κυριακούλη, Διευθύντρια  Στρατηγικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Μια συναρπαστική πτυχή της εκδήλωσης ήταν η συνέντευξη του διάσημου ρομπότ Sophia από την Ελένη Κυριακούλη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες. Η Sophia μοιράστηκε τις εμπειρίες της από το ταξίδι της στη Ρόδο, εξήγησε πώς εξελίσσεται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο νέο ψηφιακό σχολείο, έδωσε συμβουλές προς τους γονείς για την προετοιμασία των παιδιών τους για τη νέα τεχνολογικά εξελισσόμενη εποχή και σύστησε την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρουν τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα Admission των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στο admission@rpschool.gr