Θεματική Συνάντηση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ένα από τα 462 Microsoft Show Case School στον κόσμο, διοργανώνουν μια πρωτοποριακή εκδήλωση στην οποία θα αναδείξουν τις δυνατότητες των νέων εκπαιδευτικών μεθόδων και μέσων.

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στις 10:30 π.μ., στο ξενοδοχείο RODOS PALACE, στο αμφιθέατρο «DELPHI», θα πραγματοποιηθεί η θεματική συνάντηση «Το Γυμνάσιο της Νέας Εποχής».  Στο πλαίσιο αυτής της της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που απαντούν σε προβληματισμούς όπως:

  • Πώς τα παιδιά της Gen A εκπαιδεύονται, μαθαίνουν και ενεργοποιούνται;
  • Πώς εντάσσεται η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία;
  • Τι σημαίνει Microsoft Showcase School και ποιες δεξιότητες, απαραίτητες για τον 21ο αιώνα, καλλιεργεί στους μαθητές;
  • Πώς αναδιαμορφώνεται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη νέα ψηφιακή εποχή;

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διοργανωθούν workshops με παιδιά και γονείς, στα οποία θα παρουσιαστούν παραδείγματα των καινοτόμων διδακτικών μεθόδων που εφαρμόζονται στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το διάσημο ρομπότ SOPHIA.

Για την οργάνωση της εκδήλωσης και τη διευκόλυνση των προετοιμασιών, είναι απαραίτητη η  συμπλήρωση της σχετικής φόρμας που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/XyqvjFmCSF

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Προσέλευση: 10:15 π.μ.

Έναρξη : 10:30 π.μ.

Εισηγήσεις:

«Ο Αναβαθμισμένος Ρόλος των Εκπαιδευτικών στο Σχολείο της Ψηφιακής Εποχής»:

Ελευθερία (Ρίτα) Πικρού – Μωραϊτάκη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία/ Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος.

«Εκπαίδευση 2.0: Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης»: Κώστας Καρπούζης, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Μοντέλο διδασκαλίας One to One Devices and Learning»: Μάριος Χατζημιχάλης, Διευθυντής Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», Καθηγητής Πληροφορικής, Microsoft Certified Educator (MCE).

«Προετοιμάζοντας μια γενιά να αναπτύξει τις δεξιότητες του μέλλοντος: προτάσεις και προγράμματα από τη Microsoft στην Εκπαίδευση»: Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Microsoft Education Greece, Cyprus, Malta and Adriatics.

«Το σχολείο της Νέας Εποχής»:  Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία».

Συνομιλία με το Ρομπότ Sophia.

Coffee Break.

Workshops με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η θεματική ενότητα «Το Γυμνάσιο της Νέας Εποχής»  εντάσσεται στο πρόγραμμα  των εκδηλώσεων του «The Greek festival».

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab