Πώς θα σου φαινόταν ένα κόσμος γεμάτος βούλες; Ναι, ναι βούλες μικρές και μεγάλες, αχνές αλλά και έντονα χρωματιστές… Σαν αυτές που ζωγραφίζει η Γιαγιόι Κουσάμα και η Λία από το παραμύθι του Π. Ρέινολντς «Η τελεία».

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Ένας τέτοιος κόσμος είναι και ο δικός μας! Ένας κόσμος πολυπολιτισμικός, με πλούσια ιστορία, πάθη και ανθρώπους έτοιμους να τους γνωρίσεις!

Ο μικρός Ντάνκαν παράτησε τα χρωματιστά κραγιόνια του εδώ κι εκεί, και εκείνα με τη σειρά τους, με καρτ ποστάλ τού ζήτησαν τον επαναπατρισμό τους, αφού πρώτα του περιέγραψαν τις εμπειρίες τους στα διάφορα σημεία του κόσμου που τα είχε παρατήσει. Έτσι, το χρυσαφί κραγιόνι τού μίλησε για τους ασιατικούς δράκους και τα ιδεογράμματα, το βυσσινί για τις μάχες μεταξύ των Ινδιάνων και των Ευρωπαίων κατακτητών, κ.ο.κ.

Ένα κουτί ξύλινο γεμάτο θησαυρούς από όλες τις ηπείρους άνοιξε… και τα παιδιά ταξίδεψαν νοητά σε μέρη μακρινά που έχουν παγόδες, ιγκλού, καλύβες και σκηνές.

Πολίτες του κόσμου τα παιδιά μας, με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο, με την ελπίδα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που εμείς τους αφήσαμε…

Βίντεο