Στο σχολείο μας γιορτάσαμε την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και μιλήσαμε για τα Δωδεκάνησά μας. Γνωρίσαμε τα νησιά μας και πιο συγκεκριμένα τη Ρόδο μας, ενώ τα παιδιά κατασκεύασαν με πηλό και πλαστελίνη τον Κολοσσό της Ρόδου χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!

Επιμέλεια: Αγγελική Νομικαρίου, Εκπαιδευτικός

Με το Beebot «ταξιδέψαμε» στo νησί μας, γνωρίσαμε και θαυμάσαμε τα διάφορα αξιοθέατά του. Μάλιστα, είδαμε πως τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα από τους Ιταλούς. Ανατρέξαμε σε εκείνη την περίοδο και δραματοποιήσαμε μαζί με τον κύριο Όμηρο την ιστορία της Κυράς της Ρω. Τραγουδήσαμε, αναζητήσαμε στον χάρτη της Ελλάδας τα νησιά μας και παίξαμε θέατρο. Έννοιες όπως ο πόλεμος και η ειρήνη μάς απασχόλησαν και συζητήσαμε για την έννοια της ελευθερίας και για το πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας.

Εκείνη την εβδομάδα ήταν και η Τσικνοπέμπτη, όπου και περάσαμε πολύ όμορφα. Αφού μιλήσαμε για τις Απόκριες και για τα ήθη και έθιμά μας, φορέσαμε τα αποκριάτικά μας, βαφτήκαμε, παίξαμε με το γαϊτανάκι μας και φυσικά «τσικνίσαμε». Τα παιδιά μεταμόρφωσαν τις φωτογραφίες τους με τα πρόσωπά τους σε κάτι αποκριάτικο και έγιναν μασκαράδες, όπως και οι δασκάλες τους μαζί!

Μία ακόμη έκπληξη περίμενε τα παιδιά στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα», όπου τα παιδιά του νηπιαγωγείου τραγούδησαν μαζί με τον κύριο Γιάννη το παραδοσιακό τραγούδι «Μενεξέδες και Ζουμπούλια». Η κάθε τάξη παρουσίασε το δικό της τραγούδι και οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν με τα μεγαλύτερα παιδιά! 

Η εβδομάδα εκείνη ήταν γεμάτη χορό, τραγούδι και πολλά χαμόγελα!