Δύο γεμάτες εβδομάδες για το Νηπιαγωγείο μας. Νέες παρουσίες, αλλά και παλιές, νέα πρόσωπα με την προσδοκία να γίνουν καινούργιοι φίλοι, νέοι χώροι, μια νέα «κοινωνία» για τα παιδιά! Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Και τι δεν είχαν οι μέρες αυτές…! Παιχνίδια γνωριμίας πετώντας μαλλί πλεξίματος και δημιουργώντας ιστούς φιλίας, ένα τερατάκι που επισκέφθηκε τις τάξεις μας και αφού τα έκανε όλα άνω κάτω, του γνωρίσαμε τους κανόνες μας και του προτείναμε τρόπους, ώστε να έχει μια ευγενική συμπεριφορά.

Κρυφοκοιτάξαμε ένα μαγικό κουτί που είχε μέσα έναν καθρέπτη και είδαμε ένας ποιος ξεχωριστός και μοναδικός κρυβόταν μέσα κάθε φορά! Πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες συνεργασίας, αποδοχής και μοιράσματος, έννοιες που θέλουμε να κατακτήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Μοιραστήκαμε συναισθήματα, προσπαθήσαμε να τα αναγνωρίσουμε μέσα από πίνακες ζωγραφικής και μουσικά κομμάτια, δημιουργήσαμε τους δικούς μας μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής με αφορμή το παραμύθι «Η τελεία».

Ασχοληθήκαμε με την αναγνώριση του αρχικού γράμματος του ονόματός μας και το δημιουργήσαμε με την τεχνική του κολάζ.

Τέλος, με αφορμή τα φρούτα του φθινοπώρου γνωρίσαμε τον αριθμό «1» και φτιάξαμε τις δικές μας μηλόπιτες. Και, αν αναρωτιέται κανείς, πώς χώρεσαν όλα αυτά μέσα σε δύο εβδομάδες, η απάντηση είναι, ότι αυτή είναι η μαγική δύναμη του Νηπιαγωγείου! Κάνει τη γνώση εμπειρία και την εμπειρία γνώση!