Στιγμές χαράς και δράσεις με άρωμα τέχνης ενεργοποίησαν όμορφα συναισθήματα! Χέρια που μεταμορφώθηκαν σε βούρτσες και πλάτες που έγιναν καμβάδες ξεκίνησαν ένα μαγικό δέσιμο ανάμεσα σε παιδιά Α’ και Στ’ Δημοτικού. Ζεστά χαμόγελα απαθανατίστηκαν με φωτογραφικούς φακούς, εγκαινιάζοντας μία σχέση εμπιστοσύνης που εκτείνεται σε όλη τη χρονιά και θα θυμούνται τα παιδιά μας για χρόνια!

Η πρώτη κοινή δράση για την Α’ και Στ’ Δημοτικού  των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 και χάρισε στιγμές γέλιου και χαράς σε όλα τα παιδιά.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Νατάσα Αγαλιανού, Νεφέλη Δημητροπούλου, Τσαμπίκα Συκοφύλλου

 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της, οι  μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης γνώρισαν τα παιδιά της Α’ Δημοτικού και τα «υιοθέτησαν» για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Την πολυαισθητηριακή δράση συντόνισε η εκπαιδευτικός θεάτρου, κυρία Ρένα Ορφανού, η οποία στηρίχθηκε στην τεχνική των «Segni mossi».

Δράσεις με άρωμα τέχνης ενεργοποίησαν τις αισθήσεις, τη συνεργασία, το μοίρασμα και την εμπιστοσύνη. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν παίζοντας το «Σχέδιο στα τυφλά», ακολουθώντας ήχους που παράγονται από κινήσεις. Τα χέρια τους μεταμορφώθηκαν σε βούρτσες, οι πλάτες σε καμβάδες και ο χώρος γέμισε με χαμόγελα και χρώματα. Τα παιδιά αποτύπωσαν τη σχέση τους σε ένα άγραφο χαρτί. Ένα μαγικό δέσιμο ξεκίνησε και άρχισε να αποτυπώνεται με έντονες και ζεστές αποχρώσεις, καθώς οι μικροί πρωταγωνιστές ενσωματώνονταν στους νέους τους ρόλους. Οι μαθητές της Στ’ τάξης ανυπομονούσαν, ώστε να αγκαλιάσουν τους μικρούς συμμαθητές του, ενώ το αίσθημα της εμπιστοσύνης  που υποκινούνταν από  τη μουσική, κατέκλυσε τον χώρο.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία αποτελεί εικοσαετή θεσμό για το σχολείο μας, σήμανε το ξεκίνημα για τη συνέχεια της κοινωνικοποίησης των παιδιών της Α’ και Στ’ τάξης. Μακάρι να μπορούσαμε να καταγράψουμε με λόγια τα συναισθήματα που εκδηλώθηκαν. Απαθανατίσαμε τις στιγμές όχι μόνο με φωτογραφικούς φακούς αλλά και με τα μάτια της ψυχής μας, που γέμισαν χρώματα, ζεστασιά και ελπίδα.

Φωτογραφίες