Πότε ένα άγγιγμα είναι «καλό» και πότε «κακό», ποια είναι τα «καλά» και ποια τα «κακά» μυστικά, πώς μπορώ να λέω «όχι»; Την Τρίτη 30 Μαΐου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού παρακολούθησαν το εργαστήριο με τίτλο «Γνωρίζω το σώμα μου, το σέβομαι, το φροντίζω και το κρατάω ασφαλές!», το οποίο διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις».

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Συγκεκριμένα, η κ. Ελένη Κανδυλάκη και η κ. Έλενα Λιακοπούλου, ψυχολόγοι – σύμβουλοι στο Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις», ετοίμασαν για τα παιδιά μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία του σώματός τους. Με εξαιρετικό εποπτικό υλικό και πλούσια παραδείγματα βιωματικών καταστάσεων, οι μαθητές συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο τίθενται τα όρια στις σχέσεις του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, τονίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα προστασίας του σώματός τους.

Πότε ένα άγγιγμα είναι «καλό» και πότε «κακό», ποια είναι τα «καλά» και ποια τα «κακά» μυστικά, πώς μπορώ να λέω «όχι»; Ερωτήματα, όπως τα παραπάνω, αλλά και πολλά ακόμη, αποτέλεσαν πεδία προβληματισμού και έδωσαν το έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση με τις μαθήτριες και τους μαθητές. Μέσα από οικείες καταστάσεις και παραδείγματα, συζητήθηκαν τρόποι χειρισμού, αλλά και λύσεις σε καταστάσεις συναισθηματικής ανασφάλειας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Κανδυλάκη και την κ. Έλενα Λιακοπούλου για το εξαιρετικό και ουσιαστικό εργαστήριο που υλοποίησαν με τα παιδιά.