Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ τάξης των  Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Περνώντας από τρεις σταθμούς επαναπροσδιόρισαν τον μουσειακό χώρο ως τόπο αναψυχής και ελεύθερης έκφρασης.

Επιμέλεια: Ελένη Νάκκα, Εκπαιδευτικός

 

Στον πρώτο σταθμό περιηγήθηκαν στην αίθουσα με τα αγάλματα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις παρατηρώντας τις λεπτομέρειές τους.

Στον δεύτερο σταθμό διέσχισαν τον κήπο με τα ψηφιδωτά, ζωγράφισαν ελεύθερα και, χωρισμένοι σε ομάδες, έφτιαξαν παζλ και ανακάλυψαν με ποιο ψηφιδωτό της αίθουσας ταιριάζει η εικόνα που συνέθεσαν.

Στον τρίτο και τελευταίο σταθμό οι μαθήτριες και οι μαθητές βρέθηκαν έξω από την αίθουσα με τα αγγεία στον καμαροσκέπαστο εξώστη. Εκεί, έπαιξαν ντόμινο και παιχνίδι μνήμης και στη συνέχεια εντόπισαν αγγεία με συγκεκριμένα στοιχεία που τους ζητούνταν.

Στο τέλος της επίσκεψης, οι μαθήτριες και οι μαθητές ενθουσιασμένοι αποχαιρέτησαν τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου και επέστρεψαν γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες από την τόσο διαφορετική, βιωματική περιήγηση.