Στο Ταχυδρομείο, οι υπάλληλοι υποδέχθηκαν τα παιδιά μας με χαρά και τους περιέγραψαν τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου οι επιστολές και τα δέματα να φθάσουν στον προορισμό τους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έγραψαν φιλικές επιστολές και τις ταχυδρόμησαν σε αγαπημένα τους πρόσωπα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη & Ελένη Νάκκα, Εκπαιδευτικοί

 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Ταχυδρομείο Ρόδου, με σκοπό να αποστείλουν τις επιστολές που είχαν γράψει, σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην ενότητα «Αλληλογραφώ», τα παιδιά γνώρισαν τα μέρη της επιστολής και τα βήματα για τη σύνταξη της φιλικής επιστολής. Στη συνέχεια, έγραψαν φιλικές επιστολές, με σκοπό να τις ταχυδρομήσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο Ταχυδρομείο, οι υπάλληλοι υποδέχθηκαν τα παιδιά με χαρά και τους περιέγραψαν τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου οι επιστολές και τα δέματα να φθάσουν στον προορισμό τους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, αγόρασαν γραμματόσημα, ανάλογα με τον προορισμό της κάθε επιστολής και τα κόλλησαν στους φακέλους, τους οποίους στη συνέχεια τοποθέτησαν στην ταχυδρομική θυρίδα.

Οι επιστολές των παιδιών ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους και οι μικροί αποστολείς περιμένουν με ανυπομονησία να φθάσουν τα γράμματα στον προορισμό τους.

Φωτογραφίες