Ενημέρωση πριν τη συγκατάθεση:

  1. Τα εκπαιδευτήρια προτίθενται να λαμβάνουν και να διατηρούν αναμνηστικές φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού σας από τη φοίτηση και τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποστέλλονται σε εσάς και είναι δυνατό να δημοσιευθούν στα έντυπα των Εκπαιδευτηρίων και/ή να αναρτηθούν στις ιστοσελίδες τους (π.χ. φωτογραφίες αθλητικών ομάδων, ομίλων κλπ) ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, οι φωτογραφίες εκτυπώνονται σε αναμνηστικά λευκώματα/έντυπα που τα Εκπαιδευτήρια εκδίδουν και διανέμουν σε όλους τους μαθητές και στους γονείς τους.
  2. Μπορείτε να ανακαλέσετε ελεύθερα όλες ή οποιαδήποτε από τις παρακάτω συγκαταθέσεις ανά πάσα στιγμή, οπότε οι αντίστοιχες φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού σας θα διαγράφονται. Η εν λόγω υποχρέωση προφανώς δεν υφίσταται για φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί σε αναμνηστικά λευκώματα/έντυπα των Εκπαιδευτηρίων. Επίσης, σε περίπτωση φωτογραφιών/βίντεο, όπου απεικονίζονται περισσότερα παιδιά, ενδεχόμενη άρνησή σας να συγκατατεθείτε στην εμφάνιση του παιδιού σας ή η εκ των υστέρων ανάκληση της συγκατάθεσής σας, δεν συνεπάγεται τη μη λήψη -ή αντίστοιχα την καταστροφή- των φωτογραφιών/βίντεο, αλλά τη θόλωση μόνο της εικόνας (πρόσωπο και σώμα) του δικού σας παιδιού ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο.
  3. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί (δημοσίευση σε λεύκωμα, ανάρτηση στις ιστοσελίδες κλπ.).
  4. Σε περίπτωση ανάρτησης φωτογραφιών/βίντεο του παιδιού σας στις ιστοσελίδες των Εκπαιδευτηρίων, i) θα είναι χωρίς το όνομα και το επίθετο του μαθητή, προκειμένου να μην είναι δυνατή η συσχέτιση της φωτογραφίας/βίντεο με προσωπικά στοιχεία εν γένει του μαθητή και ii) θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην είναι δυνατός ο ευρετηριασμός των ιστοσελίδων μας, που περιέχουν τις φωτογραφίες/βίντεο τους σε από μηχανές αναζήτησης. Επίσης, σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσης θα λάβουμε τα εύλογα μέτρα για την ενημέρωση των τρίτων υπευθύνων επεξεργασίας που έχουν επεξεργασθεί τα δεδομένα.