Καταπληκτική εμφάνιση από τον Νίκο Κοντού στο Βερολίνο! Ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας, ο οποίος είχε παρευρεθεί πριν από λίγους μήνες στο σχολείο και συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, μαζί με τη σύζυγό του Ανθή-Μαρία Παλλά και τον Απόστολο Λάππα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο meeting κολύμβησης «Internationale Deutsche Meisterschaften Para Swimming»!

Ο Ροδίτης αθλητής, κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο meeting κολύμβησης «Internationale Deutsche Meisterschaften Para Swimming» και ταυτόχρονα έπιασε το όριο που του εξασφάλιση την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:
«Το παγκόσμιο όριο και στα δυο αγωνίσματα που συμμετείχε, δύο ασημένια μετάλλια και δυο μεγάλα ατομικά ρεκόρ κατέκτησε την εβδομάδα που πέρασε ο Ροδίτης αθλητής Νικόλαος Κοντού στο διεθνές meeting κολύμβησης “Internationale Deutsche Meisterschaften Para Swimming’’ που διεξήχθη στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών Παραολυμπιονικών.
Το meeting του Βερολίνου ήταν το τελευταίο meeting πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Ιούνιο στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος είναι ο πρώτος Ροδίτης αθλητής κολύμβησης που έχει διακριθεί σε διεθνή αγώνα και μάλιστα με δύο μετάλλια και που έχει προκριθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα!
Συγχαρητήρια στο Νίκο που σήκωσε τη Ρόδο και την Ελλάδα μας ψηλά και σε όλη του την ομάδα, στον προπονητή του Απόστολο Λάππα και τη γυναίκα του και στήριγμά του, Ανθή-Μαρία Παλλά!
Οι τρεις Ροδίτες που έζησαν μοναδικές στιγμές στο Βερολίνο, βάζουν ως επόμενο στόχο μια δυνατή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Ιούνιο και συνεχίζουν να κοιτούν με όραμα τον δρόμο για τους Παραολυμπιακούς του 2024!
Εμείς τούς ευχόμαστε κάθε επιτυχία και τους ευχαριστούμε για την τιμή που φέρανε στο νησί μας!».

Πηγή: Νίκος Κοντού: Δύο ασημένια μετάλλια στο Βερολίνο και πρόκριση στο παγκόσμιο της Μαδέιρα – Δημοκρατική της Ρόδου (dimokratiki.gr)