Πώς γίνεται η ταξινόμηση των βιβλίων;

Τι σημαίνει ο κωδικός ταξινόμησης;

Πώς γίνεται η αναζήτηση ενός βιβλίου;

Πόσες κατηγορίες βιβλίων υπάρχουν;

Πώς γίνεται ο δανεισμός των βιβλίων;

Πόσοι τίτλοι βιβλίων φιλοξενούνται;

Πώς ζωντανεύουν οι ήρωες των παιδικών μας αναμνήσεων;

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα «Βιβλία – βιβλιοθήκες», οι μαθητές της Ε ΄Δημοτικού, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας «Ερωδιός».

Πιο συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης, ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και τα μυστικά τους. Σε κάθε σταθμό τούς περίμενε και μια μοναδική εμπειρία. Στη γωνιά με τα βιβλία γενικού ενδιαφέροντος  εντόπισαν τις διάφορες  κατηγορίες βιβλίων όπως μαγειρική, περιβάλλον, διατροφή, ιατρική, κηπουρική, ιστορία, τουριστικούς οδηγούς, ταξιδιωτικά, εγκυκλοπαίδειες. Αφού διάλεξαν ένα βιβλίο στον χώρο της νεανικής και παιδικής λογοτεχνίας, οι μαθητές κατέγραψαν με συντομία τα βασικά του στοιχεία πραγματοποιώντας μια γρήγορη βιβλιοπαρουσίαση.  Στον χώρο με το οπτικοακουστικό υλικό επεξεργάστηκαν χάρτες, εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, ταινίες, σπάνια περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και πολύτιμες συλλογές οπτικοακουστικού υλικού.

Στη συνέχεια, πληροφορήθηκαν πώς γίνεται η ταξινόμηση, η αναζήτηση και ο δανεισμός των βιβλίων.  Στο τέλος,  αφού εξέφρασαν την άποψή τους για τον ρόλο και τη σημασία της βιβλιοθήκης στη ζωή μας, είχαν τη χαρά να δανειστούν βιβλία των ενδιαφερόντων τους, ενισχύοντας τη φιλαναγνωσία, την εξοικείωσή και την ανέξοδη επαφή τους με τα βιβλία.

Ευχαριστούμε τη βιβλιοθηκονόμο της βιβλιοθήκης «Ερωδιός», κ. Ελένη Γιακουμάκη,  για τις πολύτιμες πληροφορίες και την ξενάγηση στον χώρο.

Φωτογραφίες