Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, μερικές ημέρες πριν τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, τα Εκπαιδευτήριά μας υποδέχθηκαν διαδικτυακά την κυρία Μιχαλοπούλου Ελένη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Νοτίου Αιγαίου, η οποία, μάς μίλησε για το έργο των τριών πατέρων τις εκκλησίας, πληροφορώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις αξίες που πρεσβεύαν.

Επιμέλεια-Συντονισμός: Μαρία-Μάγια Παρασκευά, Μαρία Παρινού και Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη, μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου

 

Καλεσμένη μας σε αυτό το διαδικτυακό «Ιδεολόγιον» ήταν η κ. Μιχαλοπούλου Ελένη, η οποία δίδασκε ως Θεολόγος για πολλά χρόνια σε διάφορα γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας. Αγαπάει πολύ τα βιβλία και ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις ερωτήσεις των μαθητών. Στόχος της ως εκπαιδευτικός ήταν ανέκαθεν οι μαθητές να μαθαίνουν όχι μόνο να δίνουν απαντήσεις, αλλά πρωτίστως να μαθαίνουν πώς να θέτουν ερωτήσεις.

Μαζί της συζητήσαμε για τις εικόνες αγώνα και προσπάθειας που συναντάμε στο έργο των Τριών Ιεραρχών. Μιλήσαμε για την αλληλεγγύη και την τήρηση των κανόνων στον αθλητισμό. Επίσης, μας περιέγραψε διάφορα από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, που βασίζονταν στην ομαδικότητα και τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μιχαλοπούλου για τις σημαντικές πληροφορίες και τα ενδιαφέροντα θέματα που μετέδωσε για τους Τρεις Ιεράρχες στα παιδιά και τους συντονιστές μας για την άψογη ροή του «Ιδεολογίου».