Το τραγούδι των μαθητών και μαθητριών του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τίτλο «Εγώ, εσύ… όλοι μαζί» διακρίθηκε στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς», που συνδιοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία European School Radio. Πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι αυτό απέσπασε το 1ο βραβείο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο!

 

Απολαύστε το τραγούδι «Εγώ, εσύ… όλοι μαζί» :

 

H Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργάνωσαν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς». Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν στις σχολικές μονάδες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας, αλλά και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες διεθνώς. Πρόκειται για τον μοναδικό ραδιοφωνικό και μουσικό διαγωνισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος βρίσκει εξαιρετική ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων και τυγχάνει μεγάλης απήχησης.

Στον παραπάνω φετινό διαγωνισμό, το τραγούδι «Εγώ, εσύ… όλοι μαζί» του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατέλαβε την υψηλότερη βαθμολογία και την 1η θέση μεταξύ δεκάδων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας μετά την αξιολόγηση από τους 56 σημαντικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες, κριτές του διαγωνισμού και των συμμετεχόντων σχολείων.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», συνειδητοποίησαν ότι ακόμα και η μικρότερη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν είναι σημαντική και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν ως εμψυχωτές σε αυτή την προσπάθεια θέλοντας να τα ενδυναμώσουν και να κατανοήσουν πώς είναι ικανά να καταφέρουν ό,τι κι αν θελήσουν.

Έτσι, γεννήθηκε το τραγούδι «Εγώ, εσύ… όλοι μαζί». Ένα κύμα αισιοδοξίας, δύναμης, αλτρουισμού, ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και αγάπης… όχι μόνο του «Εγώ» αλλά του «Εμείς». Άνοιξαν την καρδιά τους και μας μίλησαν για τα συναισθήματα τα δικά τους και των άλλων. Παρατήρησαν συμπεριφορές προς τους ανθρώπους και προς το ευρύτερο περιβάλλον. Δεν άργησε να γεννηθεί ο προβληματισμός…

«Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς;»

Ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό, οργανώθηκε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μιχάλη Ρούσο του «Χαμόγελου του παιδιού» και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παρέδωσαν τα ίδια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου. Μοιράστηκαν εμπειρίες, ανησυχίες για τα αδέσποτα ζώα, την αναδάσωση, την ανακύκλωση και ζωγράφισαν σε ποια εθελοντική ομάδα θα ήθελαν να γίνουν μέλη. Δημιούργησαν αφίσες ευαισθητοποίησης των υπολοίπων συμμαθητών τους, για τη συλλογή μπαταριών και πλαστικών πωμάτων.

Μουσικά παιχνίδια «χτύπησαν» τη χορδή της συνεργασίας μέσα από την αρμονία, όταν κάτι το θέλουμε όλοι μαζί. Συντόνισαν κουδουνάκια και έπαιξαν τον ύμνο στη χαρά. Με τη διαδικασία της ιδεοθύελλας, μέσω λογοτεχνικών βιβλίων, επέλεξαν λέξεις που ομοιοκαταληκτούν και άρχισαν να στήνουν τα δικά τους στιχάκια.

Η φετινή σχολική χρονιά έκλεισε με την αποφοίτηση των παιδιών, η οποία επιφύλαξε μια έκπληξη στους γονείς. Τα παιδιά απέδωσαν μόνα τους το ρεφρέν του τραγουδιού και στη νοηματική γλώσσα με την πολύτιμη βοήθεια της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τον ζήλο και την προθυμία στο εγχείρημά μας αυτό τον πρόεδρο της ΟΜ.Κ.Ε. κ. Σίμψη Κωνσταντίνο και τον υπεύθυνο της Σχολής Ε.Ν.Γ. της ΟΜ.Κ.Ε κ. Χατζησάββα Βασίλη.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τα παιδιά για αυτή τη σημαντική τους διάκριση και τους εύχεται καλή πρόοδο. Επίσης, συγχαίρει θερμά τους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν και ενέπνευσαν τα παιδιά σε αυτό το εγχείρημα και πιο συγκεκριμένα την κ. Μαράντου Βούλα (Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου), τις Νηπιαγωγούς Μαστρομιχάλη Ξένια και Χατζηφούντα Ειρήνη, καθώς επίσης και τους μουσικούς Χατζή Γιάννη και Ξανθόπουλο Γιώργο.

Φωτογραφίες