Τα νήπια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησαν ένα εναλλακτικό μάθημα εκτός της αίθουσας. Πραγματοποιώντας μία βιωματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα την εκπαιδευτική έκδοση του γνωστού παιχνιδιού «Μάντεψε ποιος» με τα πρόσωπα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, αναγνώρισαν τεχνοτροπίες και ζωγράφους που τους είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων!

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

  • Γιατί γελάει αυτό το κοριτσάκι;
  • Πόσα ανακυκλώσιμα υλικά έχει αυτό το καράβι;
  • Τι δουλειά κάνει ο άντρας με τη βάρκα;
  • Τι μπορεί να θέλουν να μας πουν τόσα πρόσωπα που κρύφτηκαν μέσα στην Πινακοθήκη Ρόδου;

Κάθε πίνακας και μια δική του ιστορία, κάθε χρώμα, κάθε πινελιά, κάθε ζωγράφος… μια ξεχωριστή ιδέα! Τι κι αν δεν καταφέραμε να συναντηθούμε νωρίτερα λόγω συνθηκών… η παρουσία μας στο Μουσείο είναι πάντα από τις αγαπημένες μας!

Τα παιδιά αναγνώρισαν τεχνοτροπίες και ζωγράφους που τους είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων! Χρωμάτισαν δίνοντας ζωή μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πορτρέτα της έκθεσης «Βιογραφία» στο φυλλάδιο που μας μοίρασαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου, το οποίο μάς δίνει τη δυνατότητα μέσω του QR code του, να ξαναζήσουμε την έκθεση!

Δίνουμε ραντεβού στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο! Τι θα μας ψιθυρίσουν τότε;

Φωτογραφίες