Tην Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Μέσα από τη διασκέδαση, τη βιωματική μάθηση και τη συνεργασία, το μάθημα της Γλώσσας έγινε παιχνίδι.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Ζωή Ζαΐρη, Ρένα Κακούλη, Θεοδώρα Κυπριώτη, Παναγιώτα Σωτηρίου, Σοφία Χαλκιά, Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού διασκέδασαν με πολλές παιγνιώδεις δράσεις. Μάντεψαν γράμματα της αλφαβήτου με τη δράση «Τα γράμματα μεταμφιέζονται», έκαναν τις δικές τους ρίμες με τους «Μικρούς ποιητές» και ακολούθησαν οι δράσεις «Πού πήγαν τα ζώα;» και «Μάντεψε τι είμαι;». Ακόμη, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έπαιξαν με τη «Μάχη των καταλήξεων», τους «Μικρούς ποιητές», διασκέδασαν με «Αινίγματα» και «Ζωγράφισαν όμοιες εικόνες». Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Τρέχοντας από τον έναν σταθμό στον άλλο, ανακάλυψαν «Τα Παραμύθια που ταξιδεύουν στην Ευρώπη»«Έβαλαν εικόνες στη σειρά» ακούγοντας μπερδεμένες ιστορίες, έλυσαν γρίφους με τα «Ρέμπους» και τέλος, βρήκαν το μυστήριο που κρύβουν τα αινίγματα με τη δράση «Βρες το… Πες το».

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Η γνώση, η ομαδικότητα, η ανακάλυψη, η δημιουργικότητα και η χρήση των νέων τεχνολογιών αποτέλεσαν τη βάση για ένα ταξίδι στον μοναδικό κόσμο της ελληνικής γλώσσας.

Φωτογραφίες