Οι μαθήτριες και οι μαθητές  της Γ΄ τάξης  του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου δέντρου, που στολίζει τον διάδρομο του σχολείου μας. Καλαίσθητες βιβλιοπαρουσιάσεις αποτελούν τα στολίδια του δέντρου, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως ένα εξαιρετικό κίνητρο για τη φιλαναγνωσία.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Βάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Πρόκειται για ένα διαφορετικό δέντρο. Είναι ένα δέντρο γεμάτο ιστορίες, εικόνες και λέξεις. Γεμάτο φαντασία και χρώματα. Ανάμεσα στα κλαδιά του ζουν οι ήρωες των λογοτεχνικών βιβλίων που τα παιδιά διάβασαν και παρουσίασαν στο μάθημα της λογοτεχνίας. Δεκάδες ήρωες που τους ξανασυναντάμε μέσα  από τη μοναδική ματιά των μικρών αναγνωστών. Ο Δον Κιχώτης συνεχίζει το περιπετειώδες ταξίδι του αναζητώντας τη Δουλτσινέα, ο μοναδικός ταχυδρόμος του νησιού προσπαθεί να ανακαλύψει  τον παραλήπτη του «τελευταίου γράμματος», Ο «Μέλιος και η Μελανή» -δυο μικρά σκαθάρια- εγκαταστάθηκαν στα φύλλα του δέντρου μας ως την επόμενη άνοιξη, η Έλλη ταξιδεύει στις ταραγμένες θάλασσες με πυξίδα τα αστέρια στον ουρανό, ενώ οι καλοί και οι κακοί πειρατές μάχονται για το δίκαιο… Και πόσοι ακόμη ήρωες… διακοσμούν το μοναδικό αυτό δέντρο, με την ιδιαίτερη προσέγγιση του κάθε μικρού αναγνώστη!

Καλαίσθητες βιβλιοπαρουσιάσεις αποτελούν τα στολίδια του δέντρου, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως ένα εξαιρετικό κίνητρο για τη φιλαναγνωσία. Σε κάθε βιβλιοπαρουσίαση τα παιδιά γράφουν μια περίληψη της ιστορίας του βιβλίου που έχουν επιλέξει να διαβάσουν, παρουσιάζουν τις αγαπημένες τους φράσεις και διατυπώνουν λόγους για τους οποίους αξίζει ένας συμμαθητής τους να διαβάσει το βιβλίο που οι ίδιοι προτείνουν. Σχεδιάζουν το δικό τους εξώφυλλο και διακοσμούν το τεύχος  με τις πρωτότυπες ζωγραφιές τους, με πολύχρωμα κολάζ και συννεφόλεξα… αναδεικνύοντας έτσι τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους κι επιβεβαιώνοντας ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι πάντα ένα μαγικό ταξίδι!

Φωτογραφίες