Η 9η εβδομάδα στο Summer School είχε θέμα τη διατροφή και οι «Γαριδούλες» ασχολήθηκαν με σχετικές δραστηριότητες.

Επιμέλεια κειμένου και συνοδείας: Γεσθημανή Φρονιμοπούλου, εκπαιδευτικός

 

Η 9η εβδομάδα στο Summer School είχε θέμα τη διατροφή και με τις μικρές «Γαρίδες» συζητήσαμε την πρώτη μέρα για τις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες. Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε το Εργαστήριο Διατροφολογίας και Κλινικής Διαιτολογίας, της διαιτολόγου-διατροφολόγου, κ. Χρύσας Καραγιάννη. Εκεί, η κ. Καραγιάννη μάς εξήγησε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και μας συνέστησε κάποια ενδεικτικά γεύματα, που θα μπορούσε να φάει κάθε μικρό παιδί για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή όλα όσα μας είπε η κ. Χρύσα Καραγιάννη.

Για να δούμε αν είχε αποτέλεσμα η επίσκεψή μας στη διαιτολόγο-διατροφολόγο, ζητήσαμε από τις μικρές μας «Γαριδούλες» να φέρουν την επόμενη ημέρα ένα υγιεινό πρωινό, το οποίο θα έφτιαχναν μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου. Έτσι κι έγινε λοιπόν και την επόμενη ημέρα τα παιδιά έφεραν το πρωινό τους και έφαγαν όλοι μαζί στην τάξη μας. Στη συνέχεια, βραβεύσαμε το πιο υγιεινό πρωινό!

Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας αυτής, φτιάξαμε με τα παιδιά «food art». Τα παιδιά χρησιμοποίησαν πολλών ειδών φρούτα και έφτιαξαν τα δικά τους σχεδιάκια, ενώ έπειτα από λίγο έφαγαν όλα τα φρούτα. Μέσω της συγκεκριμένης παιγνιώδους δραστηριότητας, τα παιδιά είδαν με άλλη ματιά μερικές από τις υγιεινές τροφές και μπορούν πλέον να τις γεύονται ευκολότερα.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Χρύσα Καραγιάννη για τα ερεθίσματα που μας έδωσε καθώς και για την φιλοξενία στο Εργαστήριό της! Είμαστε έτοιμοι για την τελευταία εβδομάδα!

Φωτογραφίες