Με αφορμή το θέμα της εβδομάδας «Διατροφή και Μαγειρική», οι «Καρχαρίες», τα «Δελφίνια», οι «Ιππόκαμποι», τα «Χταπόδια» και οι «Χελώνες» επισκέφθηκαν Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

Επιμέλεια: Φερενίκη Μιχαηλίδη, Φιλόλογος

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Αναστασία Χάρη, Νηπιαγωγός

                                               Κατερίνα Χαραλάμπους, Εκπαιδευτικός  

                                               Αποστόλης Λάππας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Η προτελευταία εβδομάδα του Summer school ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Έτσι, με αφορμή τη θεματική της, «Διατροφή και Μαγειρική», επισκεφθήκαμε την κυρία Μαρία Γιούργου – Αντώνογλου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, πήραμε χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων, σχετικά με το τι είναι καλό να αποφεύγουμε, αλλά και τι να προτιμούμε να τρώμε εμείς και κυρίως τα παιδιά, τώρα που είναι καλοκαίρι (ναι στα πολλά φρούτα, όχι στα πολλά παγωτά).

Έπειτα από μια ανατρεπτική συζήτηση, όπως θα τη χαρακτήριζα, καθώς μας δόθηκαν κάποιες πληροφορίες οι οποίες άλλαξαν τα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα σχετικά με βασικά κομμάτια της καθημερινής μας διατροφής, το κάθε παιδί ζυγίστηκε από τη διαιτολόγο και του δόθηκε η αντίστοιχη διατροφική συμβουλή. Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα  που διαθέτει άλλωστε η κυρία Γιούργου-Αντώνογλου έκαναν πιο εύκολη την όλη διαδικασία και φυσικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η δική της διατροφική πυραμίδα «έκλεψε» την παράσταση.

Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαρία Γιούργου – Αντώνογλου για τη φιλοξενία και για τα όσα χρήσιμα μάς αποκάλυψε.

Φωτογραφίες