Ποια είναι η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και ποια η «μέθοδος του πιάτου»; Η Ζωάννα Μαυρουδάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και του τμήματος Διατροφής του Δι.Πα.Ε. Θεσσαλονίκης, παρουσίασε διαδικτυακά τις βασικές αρχές διατροφής προς τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου του σχολείου μας.

Επιμέλεια: Ζωάννα Μαυρουδάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 30/09/2022, παρουσιάστηκαν διαδικτυακά από τη Ζωάννα Μαυρουδάκη, διαιτολόγο – διατροφολόγο, απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και του τμήματος Διατροφής του Δι.Πα.Ε. Θεσσαλονίκης, οι βασικές αρχές διατροφής προς τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Ειδικότερα, εξηγήθηκαν η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, η «μέθοδος του πιάτου» καθώς και τα χαρακτηριστικά της υγιεινής διατροφής, σε σύνδεση πάντα με το παρόν θέμα, τον παιδικό αθλητισμό.

Δόθηκαν, τέλος, παραδείγματα γευμάτων που μπορούν οι μικροί αθλούμενοι/αθλητές να ενσαρκώσουν στην καθημερινή ζωή τους πριν, κατά και μετά την προπόνησή τους, διασφαλίζοντας έτσι μια ολοκληρωμένη πρώτη ματιά αναφορικά με την υγιεινή διατροφή.

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική τόσο για τη σωματική, όσο και για την πνευματική και ψυχικά υγεία.

Φωτογραφίες