Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 με μια αφιερωματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Επιμέλεια: Αναστασία Αγαλιανού και Μανώλης Μερμηγκούσης, Εκπαιδευτικοί

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού παρουσίασαν τα γεγονότα της Ελληνικής επανάστασης από την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής μέχρι την απελευθέρωση της χώρας και τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις πλαισίωσαν την εκδήλωση και ξετύλιξαν το κουβάρι της ιστορίας μας. Θύμισαν σε όλους μας τον ηρωικό αγώνα και τις αξίες που ενέπνευσαν όσους πάλεψαν για την ανεξαρτησία μας, ενώ τα παιδιά έγιναν κοινωνοί του παρελθόντος, παρουσιάζοντας ιερά σύμβολα του Αγώνα με σεβασμό και συγκίνηση.

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού με την απόδοση των τραγουδιών «Περήφανοι όλοι» και «Το τσολιαδάκι», υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Χατζή, εκπαιδευτικού Μουσικής του Σχολείου.

Τέλος, η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία της εκδήλωσης βασίστηκε σε ιδέες των μαθητριών και μαθητών των τάξεων ΣΤ’ Δημοτικού, μέσα από τη δημιουργική διδασκαλία των Τεχνών, υπό την καθοδήγηση της κ. Ρένας Ορφανού, εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής και Τεχνών. Πολύτιμη η προσφορά της κ. Μαρίας Λεβέντη στο μουσικοκινητικό κλείσιμο της εκδήλωσης και του κ. Γιώργου Χαβιαρά  στην επιμέλεια του φωτισμού.