Το Σάββατο 9 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Αξιοποίηση των Κοινωνικών Ρομπότ στην Ειδική Αγωγή», στο αμφιθέατρο «Delphi» του ξενοδοχείου Rodos Palace. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις».

Την εκδήλωση και τον ομιλητή παρουσίασε η κ. Αναστασία Μιχαλά, Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Φαχαντίδης Νικόλαος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Κοινωνικά Ρομπότ στην υποστήριξη ατόμων στο φάσμα του αυτισμού καθώς και στην ενίσχυση του έργου των επαγγελματιών του χώρου.

Μία από τις κεντρικές παρουσιάσεις της εκδήλωσης ήταν το κοινωνικό ρομπότ «Daisy», το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο λύση για την υποστήριξη παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, προσφέροντας εξατομικευμένες παρεμβάσεις και υποστήριξη.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του «The Greek Festival».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρομπότ Daisy μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος στον σύνδεσμο: https://bit.ly/daisyrobot