Το Θεατρικό Εργαστήριο «Αυλαία και πάμε» των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Μικρός Φιλικός» της Μαρίας Αρβανιτάκη, σε σκηνοθεσία του Όμηρου Γιαννά. 

 

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι μαθήτριες και οι μαθητές μας θα ζωντανέψουν θεατρικά μνήμες της τοπικής μας ιστορίας.

Τα δέντρα είναι σαν τη χώρα μας. Τα ψηλά κλαδιά τους είναι ο τόπος μας και οι ρίζες τους οι άνθρωποι. Αυτοί που τα κρατούν όρθια τόσους αιώνες. Μέσα από κάθε τους θρόισμα ξετυλίγονται θύμησες, ονόματα ηρώων και γεγονότα, που σιγοψιθυρίζουν ιστορίες με έναν παλμό.

Μία από αυτές είναι και η ιστορία του μικρού Στεργάκη, ο οποίος ζει στη Ρόδο του 1821 και βλέπει  από  κοντά τον αγώνα των Φιλικών του τόπου του.

Η αγάπη του για την πατρίδα τον οδηγεί στην απόφαση να μπει στον Αγώνα για την Ελευθερία. «Οι θάλασσες είναι ανοιχτές και οι θαλασσομάχοι μας πολεμάνε τους Τούρκους. Σκέφτομαι να φύγω, να πάω μαζί τους!».  

Έτσι, από τη  Ρόδο θα βρεθεί στο Ολοκαύτωμα της Κάσου και στη Ναυμαχία του Γέροντα, για να υπενθυμίσει σε όλους  ότι «η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται».

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 και της συμπλήρωσης 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Κάσου.

Συμμετέχουν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ» Κρεμαστής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.