Τι ιστορίες και μυστικά μπορεί να κρύβει ένα δέντρο; Τα παιδιά της Δ’ δημοτικού βγήκαν στην αυλή του σχολείου μας και συνάντησαν τα δέντρα σε μια δημιουργική δραστηριότητα γραπτού λόγου, όπου φαντάστηκαν μια συνέντευξη μαζί τους.  

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Δημιούργησαν μια ζωντανή συζήτηση με τον αγαπημένο τους Φίκο, την αιωνόβια βελανιδιά και την πολύτιμη ελιά, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες και τα μυστικά που κρύβουν.

Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, ενισχύθηκε η φαντασία των παιδιών, η δημιουργικότητά τους και η ευαισθησία τους στο περιβάλλον. Διέκριναν τα αειθαλή δέντρα από τα φυλλοβόλα, παρατήρησαν τις λεπτομέρειες στον κορμό, τα φύλλα και τις ρίζες τους. Αισθάνθηκαν και αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες τους και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση αγάπης και φροντίδας. Τα δέντρα, με την αθόρυβη παρουσία τους, μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το περιβάλλον και να συνεργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο τέλος της δραστηριότητας, τα παιδιά κατέγραψαν  τις συνεντεύξεις που φαντάστηκαν μαθαίνοντας από τα δέντρα τα κρυφά και αθόρυβα μυστικά τους, επιβεβαιώνοντας το δεσμό της αέναης φιλίας τους.