Αγαπώ το περιβάλλον! Το σέβομαι! Το προστατεύω! Ωραία και σημαντικά λόγια, αλλά πώς τα κάνουμε πράξη; Πώς ξεκινά να διαμορφώνεται η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον;

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ! Να, λοιπόν, ένας τρόπος! Με την ανακύκλωση ασχοληθήκαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στο νηπιαγωγείο μας. Και ναι, τα απορρίμματά μας μπορούν να μετατραπούν σε νέα υλικά ή αντικείμενα, ώστε να μην καταλήξουν σε χωματερές ή στους ωκεανούς.

Χωρίσαμε τα απορρίμματα σε αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό! Τα τοποθετήσαμε στους κατάλληλους κάδους! Προβληματιστήκαμε σχετικά με το πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος γύρω μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από τη μεριά μας, ώστε να τον έχουμε!

Φανταστήκαμε και ζωγραφίσαμε τι θα μπορούσε να γίνει ένα γυάλινο μπουκάλι και μια εφημερίδα αφού πάνε στην ανακύκλωση. Δημιουργήσαμε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Πω, πω! Πόσα πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε τελικά με υλικά που θεωρούμε «άχρηστα».

Ανακύκλωση, λοιπόν! Και, κάπως έτσι, χτίζονται οι νοοτροπίες, οι στάσεις και οι συμπεριφορές. Κάπως έτσι ξεκινά να διαμορφώνεται η αγάπη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον! Ένα περιβάλλον που ελπίζουμε οι αυριανοί του κάτοικοι να το αγαπούν λίγο περισσότερο!