Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας! Δεν χειμώνιασε όμως μόνο για εμάς, αλλά και για τα ζωάκια! Και, εντάξει, εμείς θα βάλουμε παλτό, κασκόλ, σκουφιά, θα πάμε σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε για να έχουμε φαγητό. Αυτά, τι κάνουν άραγε;

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

 

Κάποια από αυτά λοιπόν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, για να αντέξουν τον χειμώνα και ξυπνούν πάλι την άνοιξη! Γνωρίσαμε ποια είναι αυτά τα ζωάκια, σε ποιο μέρος επιλέγουν να «κοιμηθούν». Προτείναμε σε 4 αρκούδες διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να κοιμηθούν στις 2 σπηλιές, ετοιμάσαμε τις φωλιές των σκαντζόχοιρων και προτρέψαμε τους περαστικούς να κάνουν ησυχία!

Ρίξαμε μια ματιά και στα ζώα των πάγων και δεν θα το πιστέψετε…! Χρωματίσαμε πιγκουίνους οι οποίοι, με τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας, ζωντάνεψαν και άρχισαν να μας χαιρετούν! «Πω, πω, κυρία, δεν έχω ξαναδει πιγκουίνο να ζωντανεύει στο χαρτί»! Φτάσαμε και μέχρι στο Νεστορίδειο για να παρατηρήσουμε πίνακες ζωγραφικής!

Και αυτά ήταν μόνο μερικά από όσα έλαβαν χώρα στο νηπιαγωγείο μας την εβδομάδα που πέρασε! Α, και κάτι τελευταίο: τα παιδιά ζήτησαν μια εκδρομή στον Βόρειο Πόλο με τα σχολικά, έτσι για να γίνει πιο βιωματική η μάθηση! Ποιος ξέρει; Στο νηπιαγωγείο πολλά «ακατόρθωτα» μπορούν να συμβούν! Stay tuned!