Μπορεί να μην έχει βρει την πανάκεια για όλες τις ψυχικές νόσους, αλλά η «ΠΑΝΑΚΕΙΑ»*, τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμβάλει στην προώθησης της ψυχικής υγείας των ανθρώπων του νησιού μας κι έχει άρει προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Επιμέλεια: Μιχάλης Ρούσος, Φιλόλογος & Συντονιστής Ομίλου Ψυχολογίας

 

Τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των δομών της εταιρείας ψυχικής υγείας που κοσμεί το νησί μας παρουσίασαν στα μέλη του Ομίλου Ψυχολογίας του σχολείου μας η κ. Σιάγκα Ντίνα και η κ. Κυπριώτη Αλεξία, ψυχολόγοι της ΠΑΝΑΚΕΙΑΣ. Ανταποκρινόμενες με προθυμία για άλλη χρονιά στο κάλεσμα του Ομίλου μας, μίλησαν στα παιδιά για τις δομές που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν στη Ρόδο, την προσφορά τους στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, για τη συμβολή της ομάδας τους στην επανένταξη ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και την προσπάθεια για την άρση των προκαταλήψεων σχετικά με τη ψυχική υγεία.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία με επωνυμία Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», έχει δημιουργήσει 5 δομές στο νησί μας. Συγκεκριμένα:

  • Ξενώνας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Μελίτη»
  • Κέντρο Ημέρας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα «Κορωνίς»
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για ασθενείς με άνοια τύπου Alzheimer «Αρσινόη»
  • Οικοτροφείο για ασθενείς με Άνοια τελικού σταδίου «Παναγιά η Kυρά»
  • Προστατευμένα Διαμερίσματα «Αργολίδα» & «Εν πλω»

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Πανάκεια | Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» (panakeia.org.gr)

 

*Πανάκεια: κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης. Αδελφές της ήταν η Υγεία, η Ιασώ και η Ακεσώ.