Αλληλεπίδραση παιδιών με το κοινό, ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, χαρά και μεγάλος ενθουσιασμός! Δράσεις  που ενισχύουν την εξωστρέφεια και υπηρετούν τις αξίες της σύγχρονης εκπαίδευσης! Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ Μάθησις»  και του «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον» γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με ιδιαίτερες δράσεις, που συντονίστηκαν υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Γαλλικού Προξενείου στη Ρόδο.

Επιμέλεια: Εκπαιδευτικοί Γαλλικού και Γερμανικού Τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα από την Παρασκευή να συνεργαστούν σε ομάδες, να επικοινωνούν με πλήθος κόσμου (τουριστών και όχι μόνο) στην ευρύτερη περιοχή της Παλιάς Πόλης, να τους ενημερώνουν σχετικά με την Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών, να τους βοηθούν να απαντήσουν σε ένα ηλεκτρονικό κουίζ και να τους προσκαλούν στην παρουσίαση της επόμενης μέρας που αφορούσε τις γλώσσες των Ιπποτών.

Το Σάββατο, από νωρίς το πρωί, βρίσκονταν στο Γαλλικό Κατάλυμα έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο. Είχαν ετοιμάσει πολλά παιχνίδια, τόσο επιτραπέζια όσο και ψηφιακά, καθώς και πολλές κατασκευές.

Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρήσαμε την αλληλεπίδραση των παιδιών με το κοινό, την ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων και τον μεγάλο ενθουσιασμό τους. Δράσεις  τέτοιου επιπέδου ενισχύουν την εξωστρέφεια και υπηρετούν τις αξίες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η άριστη οργάνωση, ο συντονισμός και η επικοινωνία με το Γαλλικό Ινστιτούτο για την υλοποίηση των δράσεων.

Τις δράσεις συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών, Ειρήνη Δούκη και Σοφία Σαμοθράκη, μαζί την Ελένη Κυριακούλη. Οι μουσικοί Τάσος Αναστασιάδης και Ιωάννα Καζαντζίδη με την καταπληκτική ορχήστρα παιδιών από το «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον» μάς «ταξίδεψαν» με τη μουσική τους.

Χρόνια πολλά, Ευρώπη!