Πώς είναι άραγε να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού; Στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης ένιωσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες στο Σχολείο μας. Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν τις αγαπημένες τους γιαγιάδες και τους λατρεμένους τους παππούδες. Μια ημέρα γεμάτη ζωή, όπου η νιότη και η σοφία συναντήθηκαν και θύμισαν σε όλους μας τη σημασία αυτής της μοναδικής σχέσης.

Επιμέλεια κειμένου: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κάθε τάξη είχε ετοιμάσει μικρές εκπλήξεις για τη γιαγιά και τον παππού. Οι μικρότερες τάξεις έφτιαξαν χάρτινα λουλούδια και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο οικογενειακό δέντρο, ενώ οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια και χάρισαν δώρα αγάπης για τη γιαγιά και τον παππού.

Ακόμη, όλοι μαζί διασκέδασαν με μοναδικά παιχνίδια που είχε ετοιμάσει το Ξενόγλωσσο Τμήμα του Σχολείου μας και ενθουσιάστηκαν με τις ρομποτικές κατασκευές με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι μαθητές στο μάθημα των Ψηφιακών Δεξιοτήτων. Η μουσική και ο χορός επιστέγασαν αυτή τη μέρα με τραγούδι, νοσταλγικές μελωδίες από τα μεταλλόφωνα, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημέρα «Γιαγιά και Παππούς στα θρανία», αποτελεί θεσμό που επαναλαμβάνεται σταθερά από το σχολείο μας κάθε χρόνο! Η μέρα ολοκληρώθηκε με πολλές ευχές και σφιχτές αγκαλιές στα μοναδικά αυτά πρόσωπα, στη γιαγιά και τον παππού!