Είναι εκπληκτικό πόσα πολλά μπορούν να διδαχθούν μικροί και μεγάλοι, μέσα από μια παράσταση! Η κουκλοθεατρική παράσταση «Ένας δράκος στην κάλτσα μου» αποτελεί μια παράδοξη περιπέτεια με πολλά κρυμμένα νοήματα σχετικά με τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής του προβλήματος!

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας δράκος στην κάλτσα μου» από την θεατρική ομάδα Καραμπόλα.

Πρόκειται για μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσματα εμπνευσμένα από το παραμύθι του Τζακ Κεντ «Δεν υπάρχουν Δράκοι». Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και προβληματίστηκαν παράλληλα με τον μικρό Λεωνίδα, ο οποίος ξυπνάει και βρίσκει στο δωμάτιό του έναn δράκο. Το συγκεκριμένο κουκλοθέατρο αποτελεί μια παράδοξη περιπέτεια με πολλά κρυμμένα νοήματα σχετικά με τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής του προβλήματος.

Στο τέλος της παράστασης οι μικροί μαθητές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό και χαιρέτησαν τον δράκο που πλησίασε για να τους αποχαιρετήσει. Είναι εκπληκτικό πόσα πολλά μπορούν να διδαχθούν μικροί και μεγάλοι, μέσα από μια παράσταση!

Βίντεο