Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:30 στον αύλειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού. Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους αποφοίτους της ΣΤ’ Δημοτικού, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τα έξι χρόνια φοίτησής τους στο Δημοτικό και οδεύουν προς το Γυμνάσιο.

 

Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί αφορμή για αποτίμηση της σχολικής χρονιάς που πέρασε και ταυτόχρονα οικοδομούνται νέα όνειρα για το μέλλον. Αποχαιρετιστήριοι λόγοι των διευθυντών, εκπαιδευτικών και γονέων διαμορφώνουν το συγκινησιακό κλίμα της βραδιάς.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορύφωση των συναισθημάτων είχαν φυσικά τα παιδιά μας.  Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού μάς «ταξίδεψαν» στον κόσμο των αναμνήσεων με τα έξι ταξίδια-σταθμούς τους στον χρόνο.   Οι μικροί «ταξιδευτές» μάγεψαν το κοινό με την εντυπωσιακή είσοδο τους στον χώρο με μια χορογραφία στον ρυθμό του τραγουδιού «Ας κρατήσουν οι χοροί», υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη.  Η εκδήλωση αποτέλεσε μια διαδρομή στον χρόνο, στις αναμνήσεις και τα συναισθήματα. Το δέντρο των αναμνήσεων διανθίστηκε με τα μοναδικά ενθύμια που ξεχώρισαν, σημάδεψαν και κατέθεσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα έξι χρόνια φοίτησής τους στο Δημοτικό σχολείο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες  συμμετείχαν στο εορταστικό κλίμα με μία έκπληξη τραγούδι που έγραψαν, μελοποίησαν και τραγούδησαν στα παιδιά τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή των τίτλων σπουδών με τους διευθυντές και όλους τους  εκπαιδευτικούς επί σκηνής. Στο τέλος της απονομής, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη στα «εκτάκια» τους με πρωτότυπες ευχές, οι οποίες θα τους συντροφεύουν στο Γυμνάσιο. Φανταστικές συνθέσεις από μυρωδάτα άνθη χάρισαν οι γονείς σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους.

Μετά την επίδοση των τίτλων σπουδών, τα παιδιά, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους φύτεψαν στον κήπο της αυλής του σχολείου το αληθινό δέντρο των αναμνήσεων,  που καθώς θα μεγαλώνει θα δίνει σκιά στα πρωτάκια τους. Θα είναι το δέντρο που θα ζεσταίνει τις καρδιές τους και θα τους βοηθάει με τις βαθιές ρίζες του να προχωράνε με ασφάλεια στο μέλλον…

Τέλος, ο Παναγιώτης Χριστοφόρου, ραδιοφωνικός παραγωγός, «έντυσε» με τις ξεχωριστές μουσικές του επιλογές την εκδήλωση και υπέροχες λιχουδιές που με αγάπη και μεράκι έφτιαξαν οι κυρίες του εστιατορίου Rest Point τοποθετήθηκαν στον μπουφέ της εκδήλωσης. Μοναδικές στιγμές που θα θυμόμαστε όλοι για πάντα αποτυπώθηκαν στο photo booth που υπήρχε στον χώρο της εκδήλωσης.