Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πέτυχαν ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής «Αριστοτέλης» που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα, στον φετινό 33ο πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για μαθητές Γ’ Λυκείου διακρίθηκε ο Στέφανος Πουλάκης – Στεφανίδης, μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου. Μάλιστα, κατέκτησε το 2ο βραβείο σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Πουλάκης – Στεφανίδης διακρίνεται σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς. Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Βιολογίας. Στον διαγωνισμό αυτό είχε διακριθεί ο Στέφανος Πουλάκης Στεφανίδης. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους 12 μαθητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επίσης, ο Στέφανος Πουλάκης – Στεφανίδης τα προηγούμενα έτη ως μαθητής του Γυμνασίου και του Λυκείου είχε διακριθεί σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς.

Από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Β’ Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου 2023 και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου 2023. Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου διακρίθηκαν ο Στέφανος Πουλάκης – Στεφανίδης (2ο βραβείο σε πανελλήνιο επίπεδο), ο Βασίλης Παπαζαχαρίου, (3ο Βραβείο σε Πανελλήνιο επίπεδο)  και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου  διακρίθηκαν η Μαρία – Μιχαέλα Χαιρέτη (2ο βραβείο σε Πανελλήνιο επίπεδο) καθώς και η Μάγια Παρασκευά (3ο Βραβείο σε Πανελλήνιο επίπεδο).

Επιπρόσθετα, από την επιστημονική επιτροπή των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης» 2023 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών Λυκείου και Γυμνασίου. Οι διαγωνισμοί αυτοί διεξάχθηκαν με την ευθύνη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Στους φετινούς διαγωνισμούς διακρίθηκαν μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ειδικότερα, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου διακρίθηκε ο Βασίλης Παπαζαχαρίου και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου διακρίθηκαν η Μαρία – Μιχαέλα Χαιρέτη, η Μάγια Παρασκευά και η Μαρία Παρινού.

Επιπρόσθετα, συγχαίρουμε και τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου Ηλία Γιακουμάρο και Ιωάννη Μαρίτσα για τον έπαινό τους στον Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης».

Οι διακρίσεις αυτές των μαθητών μας έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας και συναγωνίζονται με χιλιάδες μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελλάδας. Οι διακρίσεις αυτές καταδεικνύουν για άλλη μια φορά το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται διαχρονικά από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τους. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Επίσης, συγχαίρουμε και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται άοκνα και υποστηρίζουν αποτελεσματικά τους μαθητές στην επίτευξη των στόχων τους.