Πώς «ταξιδεύει» ένα δέμα από τον αποστολέα του μέχρι να φθάσει στον τελικό του προορισμό.

Επιμέλεια: Βάσω Πίνδη & Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη μεταφορική εταιρεία «Rodos Speed Line» και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο ένα δέμα «ταξιδεύει» από τον αποστολέα του μέχρι να φθάσει στον τελικό του προορισμό.

Στον χώρο της μεταφορικής εταιρείας, τα παιδιά υποδέχτηκαν η κ. Αθηνά Παναγιωτοπούλου και ο κ. Μεχμέτ Κοτζά, γονείς του μαθητή Ραφαήλ Τζαν Κοτζά. Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποστολής ενός δέματος σε μία άλλη πόλη, για τα μεταφορικά μέσα τα οποία είναι απαραίτητα για την παράδοσή του και, αφού παρατήρησαν από κοντά διάφορα δέματα, περιέγραψαν το περιεχόμενό τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις υπολόγισαν τη μάζα ενός δέματος και τον όγκο του αποθηκευτικού χώρου ενός φορτηγού, ώστε να αντιληφθούν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας αποστολής. Στο τέλος, τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τη χρήση των περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων για τη φορτο-εκφόρτωση βαρέων φορτίων και τη συμβολή τους στην εξοικονόμηση χρόνου για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Ευχαριστούμε την κ. Αθηνά Παναγιωτοπούλου και τον κ. Μεχμέτ Κοτζά, γονείς των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για τη θερμή φιλοξενία στον χώρο τους.