Είναι γνωστό ότι το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων αποτελεί τη μία όψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας (πρόγραμμα τυπικής εκπαίδευσης). Οι καινοτόμες δραστηριότητες που αναλαμβάνει το σχολείο και κατ’ επέκταση οι εκπαιδευτικοί του, έξω από το τυπικό ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, αποτελούν την άλλη όψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εξίσου σημαντική με την πρώτη (πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης). Είναι οι δραστηριότητες που χρωματίζουν την καθημερινότητα στο σχολείο και που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να επικοινωνήσουν και με το εξωτερικό περιβάλλον του σχολείου. Είναι αυτές οι δραστηριότητες που αναπτύσσουν δεξιότητες, που καλλιεργούν στάσεις, που πραγματοποιούν επικοινωνίες έξω από τα δεδομένα και τα οικεία και επιτρέπουν τη φαντασία να πάρει θέση στο σχολικό περιβάλλον.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», στο πλαίσιο των οραματισμών της σύγχρονης εκπαίδευσης, του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, σχεδιάζουν και υλοποιούν -κάθε χρονιά- ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μία σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (Πρόγραμμα Μη Τυπικής Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»). Κύριος σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η έγκυρη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) για ποικίλα θέματα, η πολύπλευρη παιδαγωγική και συμβουλευτική στήριξη και αρωγή, καθώς επίσης και η καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων στους μαθητές.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, Ώρα: 18:00

Mετά Covid Περίοδος: Η επόμενη μέρα – Η οικογένεια στην πρώτη γραμμή διαμόρφωσης στάσης παιδιών & εφήβων για την καταπολέμηση των δύσκολων φαινομένων της εποχής.

Εισηγήτρια: Ελένη Κανδυλάκη, Ψυχολόγος- Επιστημονικά Υπεύθυνη Διεπιστημονικού Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις»

Τόπος: Αίθουσα «Καλλιπάτειρα»

Διοργάνωση: Λέσχη Lions «Ηλιούσα» Ρόδου και Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις».


Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, Ώρα έναρξης: 17:00

Διαδικτυακή Ενημέρωση για γονείς μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου.


Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

20ό Πανηγύρι της Επιστήμης  – Master Experimenter.


Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, Ώρα: 10:15. 

Διαχείριση άγχους… στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τόπος: Αμφιθέατρο «Αρχιμήδης»

Συντονίστριες συζήτησης:

Ελένη Κανδυλάκη, Ψυχολόγος- Επιστημονικά Υπεύθυνη Διεπιστημονικού Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις»

Έλενα Λιακοπούλου, Ψυχολόγος-Σύμβουλος «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις»

Διοργάνωση: Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις».

Βασικές θεματικές συνάντησης: τι είναι το άγχος των εξετάσεων, πρακτικές διαχείρισης άγχους σύμφωνα με το Γνωσιακό-Συμπεριφορικό Μοντέλο, τεχνικές χαλάρωσης («Σάρωση» σώματος- προοδευτική νευρομυïκή χαλάρωση, νοερή απεικόνιση-καθοδηγούμενη φαντασία).


Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Εξετάσεις  Αγγλικών Βρετανικού Συμβουλίου.

Για ακόμη μία χρονιά οι εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στα Εκπαιδευτήριά μας.


Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Το Ρεσιτάλ μου (Α’ μέρος), ώρα: 18:30.

Τόπος: Αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Μουσική εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα σε δύο ημέρες, λόγω του πλήθους των σπουδαστών στο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους σπουδαστές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα που έχουν μελετήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η παρουσίαση των μουσικών έργων γίνεται σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.


Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ώρα: 11:00

Παρουσίαση Θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευκαιρίες Σταδιοδρομίας.

Τόπος: Αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Με χαρά φιλοξενούμε στο σχολείο μας τον κ. Κωστόπουλο Χάρη, απόστρατο αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων που εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στην ασφάλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.


Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Τελευταία ημέρα μαθημάτων Λυκείου.


Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ώρα: 18:30

Τίτλος: Το Ρεσιτάλ μου (Β’ μέρος).

Τόπος: Αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Μουσική εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα σε δύο ημέρες, λόγω του πλήθους των σπουδαστών στο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους σπουδαστές οι οποίοι, θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα που έχουν μελετήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η παρουσίαση των μουσικών έργων γίνεται σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.


Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Έναρξη εξετάσεων Λυκείου (λήξη 15/6).


Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ώρα: 18:30

Ο Δρόμος προς την κορυφή.

Τόπος: Αίθουσα «Καλλιπάτειρα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Ρόδου που διακρίθηκαν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Kangaroo 2023».

Επίσης, θα βραβευτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που κατά το σχολικό έτος 2022-2023 απέσπασαν μετάλλια και διακρίσεις σε πανελλήνιους και τοπικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.


Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, ώρα: 17:30

Ιστορίες από Πηλό.

Τόπος: Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Οι δημιουργικές ιστορίες των μαθητών των τάξεων Γ’ και Δ΄ Δημοτικού συναντούν τη γλυπτική τέχνη με όχημα τη φαντασία των παιδιών.


Δευτέρα 29, Τρίτη 30, Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Θερινό Σχολείο

Εκπαιδευτική Εκδρομή των μαθητών της Ε’ Δημοτικού στην Κω.


Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ημερήσια Εκδρομή Δημοτικού Σχολείου


Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, ώρα 19:00

Γιορτή Λήξης Νηπιαγωγείου. 

Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Θεατρική παράσταση των μαθητών Νηπιαγωγείου με τίτλο: «Πού πήγε η Ειρήνη;»

Η Ειρήνη έχει εξαφανιστεί, ο πόλεμος και οι διαμάχες έχουν κουράσει τον Τρυγαίο. Έτσι, παίρνει μια γενναία απόφαση στον Όλυμπο, να πάει να ρωτήσει του θεούς, πού πήγε η Ειρήνη!

Το σενάριο της παράστασης έγραψε η Σταυρούλα Μαράντου, βασισμένη στις διασκευές του Δημήτρη Ποταμίτη και της Σοφίας Ζαραμπούκα, από το έργο «Ειρήνης» του Αριστοφάνη.


Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρες 09:00-18:00

FIRST® LEGO® League EXPO ΡΟΔΟΣ.

Τόπος: Εγκαταστάσεις Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Συνδιοργάνωση Eduact – Δράση για την εκπαίδευση & Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».


Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, ώρα 20:00 

Δεξίωση Αποφοίτησης μαθητών Γ’ Λυκείου.

Τόπος: Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Η τελετή της αποφοίτησης των μαθητών  θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με προσκεκλημένους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Μια ημέρα με ανάμεικτη συναισθήματα για τους αποφοίτους μας που θα αφήσουν πίσω τις τάξεις τους και θα βάλουν ρότα για νέους προορισμούς.


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ώρα: 20:00

Τελετή αποφοίτησης των μαθητών Στ’ Δημοτικού.

Τόπος: Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης αποχαιρετούν το Δημοτικό σχολείο γεμάτοι αναμνήσεις, σκέψεις και όνειρα για το μέλλον.


Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

12ο Αθλητικό Πανόραμα.

Τόπος: Αθλητικό Κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Ετήσια αθλητική εκδήλωση του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» για τα αθλήματα της Ρυθμικής, Ενόργανης, Μαζορετών Μοντέρνου και Αθλητικού Χορού που σηματοδοτεί το κλείσιμο της αθλητικής χρονιάς. Πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες δίνουν κάθε χρόνο το «παρών» και παρουσιάζουν τα προγράμματα τους στους γονείς.


Έναρξη Summer School και Summer Activities

H ομάδα του «Summer School» και του «ΡΟΔΙΩΝ ΚΔΑΠ» περιμένουν με ανυπομονησία τους μικρούς μας φίλους, για να περάσουν μαζί ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο δράση και παιχνίδι!


Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, ώρα: 20:00

20 χρόνια Γιορτής.

Τόπος: Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη».

Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους.Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά και γιορτάζουν τα 20 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, παρέα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη.