Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και η μυθολογία υπήρξαν η πηγή έμπνευσης της ανοιχτής δράσης «Περιπέτεια στο Μουσείο»! Γονείς και μαθητές εξερευνούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου τα τμήματα του Νηπιαγωγείου με τις εκπαιδευτικούς τους, προσκάλεσαν τους γονείς τους, να προσέλθουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου στην Παλιά Πόλη, ώστε να διασκεδάσουν και να περάσουν παρέα μια δημιουργική βόλτα  στην αρχαία ελληνική ιστορία!

Το μουσειακό πρόγραμμα «Περιπέτεια στο Μουσείο», περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές μουσειοσκευές: 1η διαδρομή «Θεοί», 2η διαδρομή «Γυναίκες-Παιδιά- Ενδυμασία» και 3η διαδρομή «Μυθικά πλάσματα, ζώα». Γονείς και παιδιά μοιράστηκαν σε ομάδες και οι δοκιμασίες αποτελούνταν από: αναζητήσεις συγκεκριμένων εκθεμάτων στις αίθουσες, συναρμολογήσεις παζλ με μυθικά πλάσματα, ντόμινο και παιχνίδι μέμο με τα είδη αγγείων όπως και μετατροπές υφασμάτων σε αρχαίους χιτώνες. Μέσω του πρωτότυπου μουσειακού προγράμματος οι ομάδες έλυσαν γρίφους και απάντησαν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, όπως: πώς ξεχωρίζουμε τις αρχόντισσες από τις δούλες, ποια οικόσιτα ζώα είχαν στην αρχαία Ελλάδα και ποιο το χρώμα των αγαλμάτων;

Μια ενδιαφέρουσα βόλτα σε Μουσείο που μπορεί να είναι διασκεδαστική όσο και εκπαιδευτική για μικρούς και μεγάλους, φέρνοντας σε επαφή το σήμερα με το τότε.

Ευχαριστούμε θερμά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων καθώς και όλους τους γονείς για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους!

Βίντεο