«Όταν μιαν άνοιξη χαμογελάσει

θα ντυθείς μια καινούργια φορεσιά

και θα ‘ρθεις  να σφίξεις τα χέρια μου

παλιέ μου φίλε.»

Μανόλης Αναγνωστάκης, «Όταν μιαν άνοιξη…»

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, μας έφερε πάλι όλους και όλες στο Νηπιαγωγείο, να πιάσουμε το νήμα της δημιουργικής και βιωματικής μάθησης, εκεί που το είχαμε αφήσει! Παιχνίδια, ιστορίες και Πρωτομαγιάτικα στεφάνια για να στολίσουν τα σπίτια των μικρών μας μαθητών, φτιάχτηκαν με χαρά! Μέσα από ιστορίες, αναφερθήκαμε στις εργασιακές συνθήκες που οδήγησαν στην καθιέρωση της 1ης Μαΐου ως απεργία και τα παιδιά φαντάστηκαν τι θα ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν!

Μια βόλτα στο Αρχαίο Στάδιο όπου παρατηρήσαμε και μαζέψαμε λουλούδια για να δημιουργήσουμε το δικό μας μπουκέτο, μας υπενθύμισε τον τρόπο ζωής των Αρχαίων Ελλήνων. Ο κ. Πολυμένωφ Μιχάλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, μας ετοίμασε μια σειρά από παιχνίδια εκείνης της εποχής, όπως: τρέξιμο, διελκυστίνδα και σκυταλοδρομία.

Την εκδρομή μας ολοκλήρωσε ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο από την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς μας. Μια διασκευή του έργου θα αποτελέσει την Καλοκαιρινή μας θεατρική παράσταση για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς!

Βίντεο & Φωτογραφίες