Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο Dodekanisos Seaways express, να γνωρίσουν τα μέρη του πλοίου και μυστικά της πλοήγησης για ασφαλή ταξίδια.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Τσαμπίκα Συκοφύλλου, Εκπαιδευτικοί

 

Την Τρίτη 25 Απριλίου, το πλήρωμα του Dodekanisos Εxpress, της ναυτιλιακής εταιρείας Dodekanisos Seaways, υποδέχτηκε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο πλοίο. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη γνωριμία των παιδιών με τη ναυτιλία και τα θαλασσινά ταξίδια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ανυπομονούσαν να επισκεφτούν το πλοίο, όχι μόνο σαν ταξιδευτές αλλά και εξερευνητές.

Μόλις έφτασαν στο λιμάνι, τους υποδέχθηκε το πλήρωμα του πλοίου και με τη βοήθεια των μηχανικών, περιηγήθηκαν στο μηχανοστάσιο, είδαν τις μηχανές και πληροφορήθηκαν για το πώς λειτουργούν. Με αμείωτο το ενδιαφέρον τους, συνέχισαν την εξερεύνηση στη γέφυρα, όπου τούς παρουσίασαν τα όργανα ναυσιπλοΐας του πλοίου και τους επέτρεψαν να καθίσουν στη θέση του καπετάνιου για να ονειρευτούν τα δικά τους μοναδικά ταξίδια.

Στο τέλος της επίσκεψης, το πλήρωμα αποχαιρέτησε τα παιδιά χαρίζοντάς τους αναμνηστικά δώρα. Οι μικροί «ταξιδιώτες» αποχαιρέτησαν το πλήρωμα παίρνοντας μαζί τους τη χαρά της εξερεύνησης και την εμπειρία της ανακάλυψης. Τα «θαλασσινά ταξίδια» των παιδιών θα συνεχιστούν στο Σχολείο, όπου θα κατασκευάσουν τα δικά τους καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα εκθέσουν, για να τα δουν οι συμμαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Dodekanisos Seaways και τον μπαμπά του Εμμανουήλ, κ. Κατσαρά Αλέξανδρο, α’ μηχανικό, για την υπέροχη φιλοξενία.